fbpx

5 modalități pentru creșterea traficului site-ului tău web

trafic site web

Crearea unui site web fără promovare este asemănătoare cu deschiderea unui magazin fizic în deșert – oricât de mult ai investit în el și funcționalitățile sale, oamenii nu vor veni să te viziteze. 

Astfel, ne-am hotărât să te scoatem din deșert și să te aducem în fața oamenilor, cu ajutorul unor modalități simple de marketing și promovare, prin care poți crește traficul site-ului tău web. 

Dacă nu ți-ai terminat setup-ul site-ului încă, te putem noi ajuta – haide și achiziționează hosting de la MxHost la prețuri avantajoase pentru noul tău site web!

Domeniu TLD personalizat

Dacă ai o afacere nouă și o strategie de branding pusă la punct, te-ar ajuta un domeniu TLD personalizat pe afacerea ta. Probabil te-ai obișnuit deja cu domeniile .ro, .com sau .org, însă de ceva vreme au apărut domeniile personalizate de tip TLD.

Acestea au o formă mai specială, în genul: .news, .boutique, .live, .marketing. Le găsești pe toate aici! Dacă dorești să folosești unul ca să ieși în evidență, te ajutăm noi! 

Reclame plătite

Fie că vrem sau nu să recunoaștem, reclamele plătite funcționează. 70% dintre marketerii intervievați într-un studiu Hubspot spuneau că reclamele plătite sunt extrem de importante pentru strategia de marketing în general. 

În 2021, modalitățile de a face reclame plătite s-au multiplicat. Poți merge pe varianta clasică: Google și Facebook, însă poți să atingi și platforme mai neconvenționale, precum Reddit sau Tik-Tok. 

SEO

Organicul cu siguranță nu e mort. Traficul care vine din SEO există în continuare, mai ales dacă ținem cont de adblockere sau de faptul că o bună parte din utilizatori aleg să ignore în mod natural reclamele.

Astfel, SEO-ul este extrem de important, însă este și cel mai greu de realizat. Implementarea unei strategii bune de optimizare a motoarelor de căutare poate dura luni bune sau chiar ani, deoarece indexarea tuturor materialelor și atragerea traficului pe anumite blog-uri durează timp.

Totuși, SEO-ul este gratuit, dacă faci tu totul. Nu e chiar ușor să faci tu totul, iar un specialist ți-ar economisi timp și ți-ar aduce rezultate mai rapide.

E-mail marketing

Despre e-mail marketing se spune că este metoda de promovare cu cel mai mare ROI din piață. Totuși, aceste statistici sunt vechi, iar lumea e-mail-ului s-a schimbat, însă asta nu înseamnă că newsletterele nu aduc în continuare un număr mare de oameni pe site-ul tău web. 

Pentru a realiza newslettere, te sfătuim să folosești Mailchimp, deoarece vei putea crea un e-mail care arată bine și te vei folosi de anumite widget-uri pentru a direcționa oameni spre anumite secțiuni ale site-ului sau spre produsele magazinului tău online!

Social media

În final, discutăm despre o altă modalitate organică prin care poți să crești traficul pe site-ul tău web, și anume prezența în social media. Platformele sociale ne-au schimbat viața și modul în care relaționăm cu alții, însă au schimbat și scena marketingului în totalitate. 

Prezența în social media nu înseamnă doar crearea conturilor și postarea, din când în când, a conținutului irelevant pentru oamenii care te urmăresc. Social media îți permite să fii creativ și să dai frâu liber gândirii tale. Nu te limita la simple postări – menține-ți oamenii conectați prin stories, videoclipuri, răspunde-le comentariilor și mesajelor directe, iar aceștia vor aprecia acest lucru și se vor apropia și mai tare de brandul tău!

Fie că dețineți un site de prezentare, un blog personal sau un magazin online, MxHost vă oferă soluții profesionale de găzduire web!


Lasa un mesaj