Cum poți crea un website pentru mica ta afacere?

mxhost-banner-articol

Digitalizarea forțată din ultimul an a obligat aproape orice afacere să fie prezentă și în mediul online. Fie că vrei sau nu, succesul afacerii tale depinde de adaptarea la prezent, iar prezentul și viitorul se înclină, din ce în ce mai mult, către digitalizare! Digitalizarea începe cu crearea unui website pentru afacerea ta.

În articolul de astăzi vom discuta despre cele mai comune moduri prin care îți poți crea un site web. Indiferent de modalitatea aleasă, o să ai nevoie de 2 resurse cruciale – hosting și domeniu. MxHost te poate ajuta cu ambele dacă dai click aici!

 

Folosești un Content Management System

Platformele de tip CMS au fost făcute extrem de cunoscute de WordPress, aceasta fiind și cel mai folosit CMS din lume. 33% din site-urile web din lume folosesc WordPress, iar branduri populare precum Coca-Cola au optat pentru un site creat cu ajutorul acestuia.

Un CMS îți permite, cu ajutorul unor teme sau plugin-uri, să creezi un site web funcțional, care să arate și foarte bine. Folosirea unui CMS îți va mânca însă puțin mai mult timp, deoarece tu ești persoana din spatele sistemului – deși e foarte bine optimizat, tot are nevoie de deciziile tale!

La MxHost am dezvoltat un hosting special pentru site-urile create cu ajutorul CMS-ului WordPress – găsești abonamentele noastre pentru WordPress aici, fiecare venind cu un domeniu gratuit pentru site-ul tău.

 

Contractezi un web designer

Dacă totuși nu vrei să te preocupi prea tare cu crearea site-ului web, poți contracta un web designer pentru munca asta. O parte din ei aleg să folosească un CMS pentru a îți oferi ție o modalitate de a folosi site-ul, după ce acesta este gata, însă vin și cu multe funcționalități în plus.

Majoritatea web designerilor creează un website cu experiența utilizatorilor în minte. Aceștia au abilități de codare dezvoltate și au și un ochi mai atent format în ceea ce privește partea vizuală a site-ului tău. Poți căuta un web designer pe site-uri precum Upwork, grupuri de Facebook sau pe LinkedIn!

 

Folosești un concept tip SaaS

SaaS sau Software as a Service este un concept care vine în ajutorul multor afaceri, prin ușurința cu care face disponibil un anumit serviciu. În ceea ce privește site-urile web, există SaaS-uri care creează website-uri pe un anumit framework, pentru care tu plătești o sumă lunară de bani. 

Avantajul acestor SaaS-uri este funcționalitatea și timpul de execuție. Un web designer îți va putea livra un site în câteva luni, în vreme ce un SaaS, având mai mulți oameni care lucrează în același domeniu, îți va livra site-ul în maxim o lună!

 

Îți creezi propriul website

Această ultimă metodă de a crea un site web este probabil cea mai complicată. Să creezi un site web de la zero ar însemna să știi multiple limbaje de cod, să poți integra singur hosting-ul sau să legi site-ul la anumite funcționalități, precum Google Analytics. Dacă am fi în locul tău, am lăsa oamenii specializați pe asta să îți creeze site-ul web!

Pe blog-ul MxHost găsești informații din tot spectrul digital, de la hosting (specialitatea noastră încă din 2004) până la articole de tipul acestuia, despre posibilitatea evoluției afacerii tale! Ne vedem pe MxHost!

 


Lasa un mesaj