fbpx

Cum poți deveni un super blogger cu noi extensii de domenii


Înregistrarea numelui de domeniu potrivit și achiziția unui serviciu de hosting sunt primii pași pentru crearea unui blog. Asigurarea unui domeniu memorabil, care transmite un mesaj clar dar și maximizează expunerea online în fața concurenței, poate fi o sarcină destul de dificilă. Pentru a sorta toate opțiunile de domeniu disponibile, trebuie să identifici care sunt cele mai bune variante de investiție.

Ce trebuie să cauți la un nume de domeniu?

Domeniu, adică numele site-ului, este adresa web, URL-ul, pe care utilizatorii o introduc în browser pentru a putea găsi site-ul. Un domeniu bine ales, ușurează ținerea de minte a numelui, oferă o idee generală despre ce tip de conținut oferă blogul.

Desigur, nu există reguli predefinite despre care nume de domeniu prinde mai bine sau nu la public, sunt și excepții, însă, în principiu, orice nume de domeniu ar trebui să respecte următoarele:

1. Un nume de domeniu trebuie să satisfacă toate cerințele în timp. Astfel, trebuie să anticipi ca acel nume va fi potrivit, intuitiv și utilizat de orice, chiar și peste 10-20 de ani. Un furnizor de hosting se poate schimba oricând, însă numele de domeniu va rămâne același. Schimbarea numelui de domeniu presupune crearea unui nou brand online și pierderea întregului trafic, indexările în motoarele de căutare.

2.Folosește cuvinte cheie relevante, legate de conținutul pe care dorești să îl ai pe blog. De exemplu, dacă blogul va fi despre zona fashion, ideal ar fi să găsești un nume de domeniu din această nișă.

3.Scurt și concis – comeniile scurte și notabile au cel mai mare impact în online. Adesea, bloggerii sunt forțați să folosească cratima, numere sau cuvinte de legătură, pentru a putea înregistra un nume de domeniu liber cu extensii precum .ro, .com sau .eu. Sfatul nostru este să începi să gândești ”out of the box”, adică dincolo de clasicele extensii de domeniu, ci să te orientezi spre noile TLD-uri, care oferă variante nelimitate de nume.

Cu atât de multe extensii de domenii disponibile, găsirea unui nume ideal poate fi o adevărată provocare. Iată câteva extensii de domenii amuzante pentru bloguri:

Ai un blog personal în care îți place să bârfești, să discuți despre vacanțe, timp liber, călătorii sau celebrități? Extensia .fun este special creată pentru site-uri și bloguri care oferă conținut distractiv și amuzant.

Domeniu care nu este de glumă, cu un potențial imens, ușor de memorat, din doar trei litere. Dacă blogul este axat pe comedie, .lol este extensia perfectă  care te va ajuta să generezi mai mult trafic.

Domeniul .cool este destinat bloggerilor ce discută despre fashion, muzică sau orice alt domeniu în tendințe. Această extensie atrage atenția asupra faptului că blogul este destinat celor mai noi știri din domeniu, mai ales că este un nume recunoscut în numeroare limbi.

Domeniu destinat bloggerilor care au opinii critice puternice despre cei din jurul lor, indifeent că este vorba de îmbrăcăminte, fapte, atitudine sau imagine. Pot fi distribuite imagini sau clipuri eșuate de la diverse evenimente sau reclame discutabile care nu au avut succes.

Așadar, dacă ești un blogger la început de drum, caută diverse posibilități si opțiuni de a ieși în evidență în mediul online, pentru a capta atenția și pentru a genera trafic. Iar un domeniu captivant și original poate fi cheia de început de drum.


Lasa un mesaj