fbpx

Cum să alegi corect autoritatea de certificare (CA) pentru certificatul SSL


Alegerea unei autorități de certificare (CA) pentru SSL poate fi, aparent, simplă, sau adesea, căruia proprietarii de site-uri nu-i acordă importanță. La o simplă căutare pe motoarele de căutare vei putea găsi o mulțime de furnizori care oferă SSL-uri foarte ieftine sau gratuite. Desigur, obținerea unui serviciu gratuit este ideal…până la prima problemă, cand nu-ți va oferi nimeni ajutorul.

În general, atunci când se alege furnizorul de SSL-uri sau autoritatea de certificare, prețul este, din păcate primul criteriu de selecție. Contrar aparențelor, nu acesta ar trebui să fie, când reputația companiei și siguranța în mediul online sunt esențiale.

Specialiștii it sau developerii care achiziționează în mod regulat certificate SSL știu că securitatea și suportul oferit sunt mai importante decât prețul. Deși adesea există un buget limitat alocat pentru achiziția unui certificat SSL, acesta trebuie să corespundă cu obiectivele de securitate, trebuie luate măsurile de precauție că nu se riscă reputația companiei sau a brandului.

Longevitate și omniprezență

Autoritatea de certificare a unui SSL trebuie să aibă o anumită istorie și o bună reputație în mediul online. De asemenea, aceasta trebuie să fie recunoscut de toate browserele moderne. Exemple de autorități de acest tip sunt Comodo, Geotrust sau Certum.

Funcționalitate

Dincolo de instalarea propriu-zisă a unui SSL pe un website, sunt alți factori care duc la o bună funcționalitate a acestuia. Pe lângă funcționalitatea pe orice browser modern, reînnoirea SSL-ului trebuie să fie facilă, gestionarea cu ușurință a ciclului de valabilitate, avertismentele generate automat înainte de expirarea acestuia – sunt doar câteva din principalele caracteristici care duc la simplitate și ușurință în gestionarea acestuia pe termen lung.

Suport

Este esențial să poți avea interacțiune atât cu furnizorul de ude achiziționezi certificatul SSL cât și cu autoritatea de validare, pentru identificarea potențialelor probleme de instalare, funcționalitate sau sfaturi cu privire la cel mai bun mod de utilizare.

Totodată, asigură-te că furnizorul de SSL și autoritatea de certificare pot asigura și un alt tip de certificat superior, pe măsură ce activitatea afacerii va crește. De exemplu, poate vei dori să treci de la un simplu SSl ce validează domeniul la unul de tip Wildcard ce valideazp și subdomeniile aferente sau la unul de tipul EV SSL ce validează compania.

Nu în ultimul rând, rolul unui SSL este de a cripta informațiile transmise dintre browserul web si serverul unde sunt stocate fișierele. Așadar, este foarte important ca toate platformele și browserele web să accepte SSL-ul respectiv pentru securitate optimă.

Asigură-te așadar că vei face achiziția potrivită, care să se plieze nevoilor site-ului, atât din punct de vedere financiar cât și din punctul de vedere al utilității și funcționalității.

MxHost este un furnizor de încredere de certificate SSL de orice tip, de la autorități de certificare de top, precum Comodo, Geotrust sau Certum, ce asigură instalarea gratuită a acestuia pe serverele web.

 

 


 • Buna ziua,

  Doresc sa achzitionez un certificat de securitate pentru site-ul companiei in cadrul careia activez SSH Hidroserv SA.
  Deoarece sunt nou in domeniu nu am mai achizitionat pana acum un certificat de securitate si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Site-ul companiei este unul simplu, de prezentare, cu un numar mic de accesari lunare. Atasat domeniului hidroserv.ro se afla si server-ul de Exchange pentru care doresc sa achizitionez deasemenea un certificat. Ce date trebuie sa va furnizez in ideea in care doresc sa achizitionez un certificat care sa poata fi folosit atat pentru site cat si pentru serverul Exchange, daca este posibil?

  Multumesc,
  Tulearca Marius Alexandru
  0735 382 695

Lasa un mesaj