fbpx

Cum să alegi o temă de WordPress potrivită pentru website-ul tău


Continuăm seria noastră despre cum poți crea un website în 30 de minute cu un articol despre cum să alegi o temă de WordPress potrivită pentru website-ul tău. Dacă ai respectat pașii de până acum, ai reușit să-ți creezi un setup inițial corect (hosting+domeniu+certificat SSL) și să instalezi platforma WordPress, cu ajutorul MxHost!

WordPress.org îți oferă posibilitatea de a crea un website de la zero printr-un drag&drop builder. Totuși, problema este că acesta este extrem de…basic. Cei mai creativi dintre noi au venit însă cu o soluție – temele pentru WordPress!

Acestea sunt niște bucăți mari de cod care, puse deasupra website-ului tău, îl stilizează și-l fac să arate bine în ochii utilizatorilor tăi. Fără o temă, fiecare website creat în WordPress ar arăta exact la fel. Totuși, miile de teme disponibile (fie gratis, fie cu plată) fac din WordPress o opțiune extrem de viabilă în ceea ce privește crearea unui website superb din punct de vedere al design-ului.

Astfel, să vedem cum funcționează aceste teme și cum poți alege o temă potrivită pentru website-ul tău.

Cum funcționează temele WordPress

După cum am spus deja, temele îmbunătățesc modul în care arată și funcționează website-ul tău creat în WordPress. O temă poate schimba și modul în care sunt aranjate toate elementele website-ului tău. Practic, după ce ai aplicat tema, abia atunci începe cu adevărat munca ta de customizare a website-ului.

O temă poate fi instalată direct din WordPress, din zona de Teme! De asemenea, acestea pot fi găsite și pe internet, pe anumite website-uri de specialitate. Totuși, cum se poate să existe atât de multe teme de WordPress?

Ei bine, WordPress  este o platformă open-source. Asta înseamnă că oricine poate să ia codul sursă de la WordPress și să construiască pe baza lui anumite plugin-uri sau teme care să se potrivească foarte bine! Iar de oameni creativi, Pământul n-a dus niciodată lipsă!

După ce ai instalat tema vine momentul în care trebuie să o actualizezi cu produsele, conținutul sau pozele tale. De asemenea, ar fi bine să adaugi logo-ul propriului site, să schimbi fontul și să alegi o altă paletă de culori. Dar despre asta o să discutăm mai multe într-un viitor articol. Momentan mai avem de ales tema!

Cum alegi tema WordPress potrivită pentru website-ul tău

Consideri scopul website-ului tău

Primul lucru la care trebuie să fii atent atunci când alegi tema potrivită pentru website-ul tău este scopul website-ului tău. În funcție de scopul acestuia vei căuta o temă cu anumite funcționalități care să se plieze pe ce îți dorești să faci.

Dacă ai un magazin online, caută o temă care să suporte anumite funcționalități cheie și care să arate bine pe un magazin online! Acest lucru se pliază indiferent dacă ai nevoie de un blog, un site de prezentare sau doar o pagină de contact!

Alegi o temă care suportă majoritatea plugin-urilor și integrărilor

Pe lângă temă și conținut, ai nevoie și de funcționalități, iar acestea vor fi date în cadrul WordPress de plugin-uri și integrări. Astfel, atunci când pregătești website-ul, asigură-te că tema ta suportă cele mai importante plugin-uri: SEO, comerț online, livrări sau orice alt plugin de care ai nevoie!

Analizezi cât de complicat este să customizezi tema respectivă

Majoritatea temelor sunt ușor de folosit și customizat, dar asta nu înseamnă că e o regulă generală. Există anumite teme a căror customizare va necesita anumite schimbări din cod. Dacă nu te simți destul de experimentat ca să poți face aceste schimbări, mai bine schimbă tema!

Nu te complica prea tare

Simplitatea e cheia. Temele împopoțonate și greoaie vor funcționa, de multe ori, extrem de ciudat pe website-ul tău. Mai bine puțin și bun, nu?

Te invităm să stai aproape de blogul MxHost. Dorim să îți prezentăm constant noi metode prin care să vă îmbunătățiți prezența în digital! Intră pe site-ul nostru și vezi restul ofertelor noastre!

 


Lasa un mesaj