Cum sa cresti performanta site-ului Magento


Magento este una dintre cele mai utilizate platforme de comert online. Cu toate acestea, o parte din utilizatori o blameaza, pe considerentul ca se misca relativ incet. Putini sunt insa cei care inteleg faptul ca, pentru a functiona corespunzator, este nevoie in primul rand de un hosting optimizat si de resurse corespunzatoare (memorie, CPU, storage etc), dar si de o optimizare eficienta a platformei.

Pentru a va imbunatati performanta site-ului construit pe Magento, iata care sunt cateva dintre implemetarile ce sunt recomandate a fi facute si care vor ajuta semnificativ:

Magento cache

 Primul pas spre optimizare este activarea tuturor memoriile cache disponibile in panoul Magento Admin.

Comprima imaginile

 Multi utilizatori uita faptul ca imaginile (PNG, JPG) pot fi comprimate, ceea ce reduce semnificativ consumul de date dintre browser si server.

Dezactiveaza modulele care nu sunt necesare

 Prin dezactivarea modulelor de care site-ul tau nu are nevoie, reduci consumul de resurse. Acest lucru se realizeaza, de asemenea, din panoul Admin.

Varnish cache

Pe langa cache-ul implementat in platforma, foloseste un varnish cache pe server, ce ajuta la marirea vitezei cu pana la 100x pe secunda.

Opteaza pentru Nginx sau Litespeed

 Desi serverul Apache este foarte flexibil, exista alte webservere care sunt mult mai bine optimizate din punctul de vedere al utilizarii memoriei. Astfel, prin inlocuirea Apache-ului cu Nginx sau Litespeed, vei accelera semnificativ timpul de incarcare a site-ului.

Storage SSD

Opteaza pentru un hosting SSD, deoarece creste semnificativ performanta serverului, fata de un HDD.

In curand, Mxhost va lansa pachete de hosting special optimizate pentru platforma Magento. Pentru clientii interesati, se poate cere o oferta personalizata, printr-un tichet de asistenta.


Lasa un mesaj