fbpx

Cum sa cresti traficul pe site si increderea clientilor


Dupa ce ai ales numele de domeniu mult visat, ai construit site-ul perfect pentru ideea ta de afacere, tot ce mai conteaza acum sunt vizitatorii care sa fie transformati in consumatori fideli.

Sunt diverse metode aplicabile pentru start-up-uri si nu numai, de a creste traficul pe site. Modalitatile prin care un site poate fi gasit sunt multiple: prin tastarea direct in bara de cautare a unui browser a domeniului web, prin intermediul motoarelor de cautare, printr-o retea sociala sau prin intermediul unui alt website.

Iata cateva idei de sporire a traficului pe site, fara prea multa investitie financiara.

Social Media – este suficient sa postezi regulat pe retelele de socializare precum Facebook, Twitter, LinkeIn. Parctic, nu este suficient sa creezi continut pe blogul site-ului daca nu il distribui mai departe pe toate canalele posibile, pentru a ajunge la cat mai multi cititori. Astfel, social media este optiunea ideala de promovare a continutului.

Cuvinte cheie potrivite – este important sa selectezi cuvinte cheie potrivite pentru paginile site-ului, indispensabile pentru SEO si pentru cresterea in clasamentul motoarelor de cautare. Nu ai nevoie doar de trafic pe site, ci acesta trebuie sa fie trafic de calitate, care sa aduca consumatori interesati de produsele promovate.

Ce gandeste un potential consumator – incearca sa te interpui in locul unui potential consumator al produselor sau serviciilor pe care le promovezi, astfel incat sa gasesti raspunsul la cele mai frecvente intrebari ale acestora. Astfel, vei afla ceea ce isi doresc cu adevarat sa gaseasca. Continutul site-ului poate genera foarte mult trafic relevant daca acesta raspunde potentialelor intrebari ale unui consumator, si le rezolva problemele.

Actualizeaza continutul vechi – nu este cazul sa postezi mereu continut actual daca acesta nu este impartasit publicului. In schimb, poti sa actualizezi continutul care observi ca genereaza cel mai mult trafic, sa-l imbunatatesti si sa-l actualizezi in functie de nevoie.

Parteneriate – poti crea parteneriate cu alti antreprenori, pentru a va ajuta reciproc in promovarea site-ului, mai ales daca va adresati aceluiasi public tinta.

Creste increrea website-ului

Nu in ultimul rand, site-ul trebuie sa fie stabil si de incredere pentru potentialii consumatori. Cel mai probabil vei colecta date cu caracter personal sau vei solicita informatii despre cardulbancar pentru efectuarea platilor online. Asadar, este esential sa securizezi site-ul prin toate metodele posibile.

De asemenea, conform studiilor de specialitate, atunci cand acceseaza un website, oamenii il analizeaza rapid din punct de vedere vizual. Mai apoi, daca li se pare in regula, vor testa functionalitatile acestuia si vor analiza produsele si serviciile afisate. Asadar, trebuie sa acorzi deosebita incredere imaginilor, aspectului, asezarii in pagina, tipografiei, continut de calitate si multe altele. Designul vizual trebuie sa corespunda scopului site-ului.

Este dificil sa castigi increderea consumatorului, insa un certificat SSL instalat pe site va genera o conexiune web sigura, sigla de siguranta fa fi afisata in browser, astfel ca utlizatorii pot avea incredere in afacerea ta.

Activeaza acum SSL-ul potrivit site-ului tau web si creste increderea consumatorilor.Lasa un mesaj