Cum sa eviti sa ai un website vulnerabil


Atacurile hackerilor cresc odata cu masurile de prevenire. Astfel, in ultimii ani, autoritatile ce se ocupa cu astfel de cazuri, au depistat numeroase vulnerabilitati, prin diverse metde de implemetare. Cum eviti sa ai, insa,un site vulnerabil?

Ideea de baza este ca, nu conteaza cat de securizat este site-ul sau serverul pe care este gazduit, indiferent daca ai un blog sau un magazin online, tot exista riscul de a fi compromis. De ce? Pentru ca hackerii nu se folosesc doar de o metoda de a hackui site-uri, ci de mai multe, uneori chiar in paralel, sperand ca una dintre ele va da roade. In majoriatea cazurilor, hackerii doar implementeaza metoda, precum un virus si actioneaza mult mai tarziu. prin intermediul acestuia.

Cum iti poti proteja website-ul de a fi compromis de hackeri?

Protectie antispam – prin inermediul spam-ului se pot implementa cu usurinta virusi sau alte programe ce pot ulterior fi folosite pentru compromiterea datelor.Printr-o solutie eficienta antispam, vei reduce semnificativ riscul de a fi infectat.

Foloseste o criptare SSL – aceasta metoda de securitate ar trebui sa fie clasica si indispensabila, mai ales pentru magazinele online care culeg date cu caracter personal ale clientilor.

Update-uri de platforma si plugin-uri – indifeet daca site-ul este construit in intregime de la 0 sau daca est construit pe o platforma, acesta ar trebui sa fie updatat cat de des posibil, imediat ce apare noua versiune. Prin update, se elmina brese de securitate careau fost descoperite. la fel se intampla si in cazul plugin-urilor. De obicei, webdeveloper-ul este cel in masura sa se ocupe de acest lucru.

Foloseste parole puternice – foloseste parole de tip strong pentr fiecare logare in parte. Nu folos aceeasi parola pentru toate conturile, ci foloseste parole individuale. De asemenea, nu folosi generatoare de parole, deoarece si acestea pot fi infectate cu virusi sau pot fi tinta hackerilor.

Opteaza pentru servicii suplimentare de protectie – acestea, de obicei, sunt achizitionae de la providerul de hosting sau prin intermediul webdeveloper-ului. De exemplu, o masura suplimentara antispam, precum serviciul  Spamexpert, CloudFlare sau o solutie de backup profesional, preventiv pentru situatia in care site-ul v-ar putea fi compromis.

Prin urmare, daca vrei sa ai un site oe care sa-l protejez cat mai mult cu putinta, foloseste metodele mentionat, plus multe altele, alternativ. De asemenea, pastreaza constant legatura cu webmasterul care v-a dezvoltat site-ul, pentru a va recomanda, in permanenta, ce masuri sunt cele mai potrivite de implementat.


Lasa un mesaj