Cum sa faci bani cu un blog


Crearea unui blog poate fi din pura pasiune, din dorinta de a impartasi ideile cu ceilalti sau cu scopul doar de a-l monetiza. In general, un blog este cea mai mica entitate online in randul business-urilor. De fapt, inceperea unui blog presupune o serie de factori de urmat: scriere, marketing, social media si creativitate.

In general, orice blog poate fi monetizat in conditiile in care are atitudinea potrivita, tinta potrivita si rabdarea necesara. Cu toate acestea, care pot fi metodele de monetizare, fara a investi bani in copywriteri sau publicitate excesiva? Iata care sunt cele mai populare tehnici de a face bani cu un blog:

Marketing afiliat – ce inseamna afiliat marketing? Este procesul prin care vinzi produsul altcuiva si incasezi un anumit procent din vanzarea acestuia. Marile magazine online practica acest sistem – practic, tot ce ai de facut este sa afisezi reclama cu linkul de afiliere pe blogul tau. Oricine va cumpara prin intermediul link-ului, vei primi procentul aferent in contul tau. De exemplu, MxHost ofera link de afiliere, cu o comisionare de 10% din valoarea fiecarei comezi, cu posibilitate de retragere numerar a banilor.

Lansarea unui produs – se poate crea un produs propriu, care sa reprezinte brandul, indiferent ca este vorba despre un e-book, curs online sau orice altceva.

Servicii platite – in functie de domeniul de activitate al blogului, se pot promova diverse servicii sau produse pentru care se va percepe o anumita suma de bani, ca freelancer. In cazul in care ai abilitatile necesare, te poti promova ca si coaching, unde sa inveti pe altii despre cum pot sa aiba un blog de succes. De asemenea, se pot promova evenimente de mare anvergura, pe baza unui contract.

Adsense sau alte reclame online – aplicatia de publicitate de la Google, Adsense, iti permite sa afisezi reclame, platite per click. In functie de numarul de vizite si de click-uri, poti incasa lunar o suma de bani consistenta. Desigur, sunt si alte companii care ofera astfel de servicii.

In mod sigur, bloggingul nu este doar pentru a scrie, ci poate deveni o afacere online de succes. Atunci cand incepi sa acorzi timp si energie intr-un blog, in mod firesc lucrurile pot evolua pana intr-acolo incat sa incepi sa castigi bani din el, nu neaparat pentru sustenabilitate financiara, cat pentru o continua investitie, pentru simplu fapt ca devine un pion important in mediul online pentru promovarea unor servicii.

 

 


Lasa un mesaj