Cum sa fii mai vizibil cu magazinul tau online de Valentine’ Day in 2019

vazari-valentines

Evenimentele sau sarbatorile sunt perioade prielnice pentru orice proprietar de magazin online pentru a creste vanzarile si numarul de clienti. Cele mai apropiate sarbatori sunt Valentine’s Day si sarbatorile de primavara, 1 si 8 martie.

In aceasta perioada, comerciantii online trebuie sa iasa in evidenta prin oferte promotionale sau orice alt mijloc de a atrage cumparatori. Cele mai la indemana mijloace este de a decora magazinul online astfel incat sa fie specific sarbatorii Valentine’s Day, cu diverse promotii pentru produsele de interes.

De asemenea, pentru a fi in ton cu acest eveniment, chiar daca magazinul online nu are produse specifice de Valentine’s Day, se pot crea promotii astfel incat, de exemplu, la un produs achizitionat, sa primeasca un cadou specific sarbatorii.

Totusi, pe langa ofertele si designul site-ului, daca te astepti la un trafic mai mare in aceasta perioada si la cresterea vanzarilor, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi pentru ca totul sa functioneze optim.

 

Resursele contului de hosting

 

Pentru a nu exista probleme de accesibilitate in perioada in care traficul pe magazinul online creste, trebuie sa te asiguri ca pachetul de hosting are resursele necesare pentru a face fata in aceasta perioada aglomerata. Poti discuta cu furnizorul de gazduire si se poate cere un boost de resurse doar pentru perioada cu trafic intens.

 

Iconuri, bannere si imagini specifice

 

Pentru o imagine vizuala buna, pentru un decor specific, este ideal sa creezi bannere, iconuri si imagini specifice pentru Valentine’s Day, din care sa reiasa oferta, care sa il atraga pe client. In functie de constructia website-ului sau a temei utilizate, poti adauga bannere care sa notifice clientii si care sa fie de impact.

 

Website responsive

 

Confom statisticilor, de Valentine’s Day nu se caută cadouri doar pentru persoana iubită, ci și pentru prieteni, familie, colegi sau, mai nou, animelelor de companie. Așadar, gama se extinde considerabil si comerciantii din diferite nise trebuie sa profite de aceasta oportunitate. Insa, majoritatea cumparatorilor folosesc astazi dispozitive smart pentru a-si face cumparaturile online, motiv pentru care un website responsive este clar o prioritate.

 

Certificat SSL instalat

 

Desigur, un SSL activ pe magazinul online este indispensabil pentru reputatie, brand, incredere si siguranta. Orice platforma online pe care se efectueaza tranzactii online trebuie sa aiba conexiune criptata. Mai mult de cat atat, conform studiilor de specialitate, 85% din cumparatori evita site-urile nesigure pentru ca au inteles importanta acesteia.

Asadar, cu fonduri putine, un simplu banner,  un website bine customizat, un serviciu de gazduire profesional, o promovare eficienta si instrumentele necesare care sa usureze procesul de comanda, vanzarile pot creste substantial pentru produsele specifice Valentine’s Day.

Lasa un mesaj