Cum sa folosesti extensiile de domeniu pentru marketing creativ


Majoritatea companiilor cu renume si un branding bine conturat au un website cu o extensie comuna de domeniu, precum .ro, .com, .eu. Stiai insa ca, incepand cu 2014, au inceput sa apara noi extensii de domenii web, care cuprind o gama variata de optiuni?

Incepand de la .academy pana la .xyz, noile TLD-uri acopera o gama variata de posibilitati de inregistrare. Aceste noi extensii pot fi utilizate pentru a promova afacerea, pentru marketing creativ si pentru implicarea directa a clientilor. Daca domeniul cu o extensie specifica este plasat strategic, impreuna cu website-ul existent, poate crea un nume de efect si un link memorabil care, in final, poate directiona tot spre website-ul principal.

Iata cateva exemple in care noile extensii de domeniu pot crea multiple puncte de legatura in interactiunea cu potentialii clienti sau pentru a creste loialitatea acestora.

Promovarea unei vanzari

Daca magazinul tau online participa la evenimentul de Black Friday, este ocazia ideala pentru a crea o campanie de marketing online folosindu-te de extensia .blackfriday. Numele de domeniu poate ramane acelasi, doar ca in loc de .com sau .ro va fi .blackfriday, care, poate redirectiona spre site-ul principal.

Promovarea unui concurs

Daca te folosesti de un concurs pentru a promova anumite produse, in care exista cel putin unul sau mai multi castigatori, te poti folosi de extensia .win, care are un mai mare impact emotional decat o extensie clasica. Link-ul va avea cu siguranta un impact pozitiv si pe retelele de socializare sau orice alt canal de comunicare online.

Propriul CV online

Daca meseria ta este de actor sau arhitect, extensia .actor sau .architect va spune totul despre tine, dinainte de a accesa website-ul.

Organizare de evenimente

Daca compania ta se ocupa de organizarea de evenimente, extensia .events este perfecta pentru domeniul de activitate, chiar daca este folosit doar pentru a redirectiona traficul spre site-ul principal.

Lista poate continua cu multe elte extensii specifice oricarui tip de business online, precum domeniul it (.click, .download, .design, .hosting etc), sport (.bike, .fishing, .dance, .florist etc), e-commerce (.clothing, .discount, .boutique, .moda etc) sau hobby-uri (.guitars, .bio, .surf, .photography, .cooking etc).

Impactul SEO

Google nu a facut nicio declaratie oficiala cu privire la impactul SEO al noilor TLD-uri, insa multi specialisti sunt de parere ca acestea au un impact pozitiv si ajuta la o mai buna pozitionare.

Cum poti utiliza noile TLD-uri

Utilizarea noilor extensii de domenii nu este limitata, intrucat sunt multiple variante. Daca nu doresti sa renunti la numele de domeniu deja consacrat si devenit un brand in mediul online, poti incepe cu un nu nume de domeniu reprezentativ business-ului doar pentru a redirectiona traficul spre site-ul principal si pentru o campanie de marketing targhetata.

Noile TLD-uri ofera business-urilor online posibilitatea de a creste si de a se promova, precum si de a interactiona direct cu publicul tinta.

Prin intermediul MxHost se pot inregistra domenii cu orice extensie disponibila, acum si la costuri promotionale.

 


Lasa un mesaj