Cum să generezi o parolă sigură pentru website-ul tău

Într-un articol precedent discutasem despre cele mai nesigure parole utilizate în 2017 pentru accesul la conturile online, inclusiv la panourile de administrare ale website-urilor. Totuși, cum creăm și memorăm o parolă sigură?

Într-adevăr, majoritatea utilizatorilor au tendința să utilize o singură parolă pentru toate conturile cu acces online, pentru că este destul de dificil să memorezi câte o parolă individuală pentr fiecare cont în parte. Mulți se întreabă pentru ce este nevoie de o parolă puternică sau unică, atâta timp cât ei sunt singurii care accesează contul? O concepție total greșită – hackerii sunt în permanentă căutare de vulnerabilități, iar pe primul loc este o parolă simplă sau comună.

În mod constant, hackerii dobândesc noi perspective de obținere acces prin spargerea parolelor, la conturile site-urilor sau celor bancare, astfel că vă aflați într-un pericol constant în mediul online, atâta timp cât nu vă luați toate măsurile de precauție.

Cum arată o parolă stabilă?

O parolă de tipul 123456 sau Parola123 sau orice altă înșiruire de litere sau cifre este evident, o parolă slabă și ușor de ghicit. De asemenea, nu este tocmai înțelept nici să te folosesști de ziua sau anul nașterii pentru că, în zilele noastre, sunt informații relativ ușor de aflat.

Lungime – cu cât o parolă este mai lungă, cu atât mai bine. Dacă ai o parolă cu mai multe caractere, deja aceasta are o probabilitate mai mare de a nu putea fi ghicită.

Complexitate – adăugarea de numere și caractere unice vor stabiliza parola utilizată. Pentru un nume ușor de memorat de pot utiliza în locul anumitor litere caractere asemănătoare și o combinație de litere mari și mici cu cifre.

Unicitate – o parolă folosită pentru accesul la un website nu trebuie folosită, de exemplu, la accesul unui cont bancar sau invers. Fiecare cont trebuie să aibă o parolă unică, pentru a nu exista probabilitatea de a se compromite unul pe celălalt. Pentru o ușoară memorare a mai multor parole, se poate folosi un algoritm comun, diferențiat prin diferite caractere de la o parolă la alta.

Prin urmare, o componentă sigură a securității în mediul online este utilizarea de parole puternice. Pentru că hackerii au o multitudine de instrumente în arsenalul lor, este de datoria fiecărui proprietar de cont online să-și protejeze datele.

MxHost recomandă tuturor utilizatorilor mediului online să utilizeze parole de tip strong și individuale pentru accesul fiecărui cont creat în mediul online.

Lasa un mesaj