Cum sa incepi o afacere de reseller hosting

Afacerea de reseller hosting poate fi avantajoasa, profitabila si usor de gestionat, daca stii cum sa pui lucrurile in ordine si sa alegi providerii si colaboratorii corespunzatori. De ce majoritatea resellerilor de hosting esueaza? In mare parte, deoarce evita sa ia in calcul anumite aspecte esentiale pentru bunul mers al afacerii.

Asadar, cele mai importante elemente de care trebuie sa tii cont atunci cand iti incepi o afacere de reseller hosting sunt urmatoarele:

Stabileste-ti tintele afacerii – inainte de a achizitiona vreun serviciu, stabileste tinta afacerii, precum trafic, vanzari, profit in primele luni, cheltuieli, o baza minimala de clienti etc.

Fixeaza un buget – in functie de obiective, este esential sa stabilesti un buget pe care ti-l poti permite sa-l cheltuiesti pentru a achizitiona serviciile ce le vei revinde.

Alege un provider si un pachet de reseller hosting – alegerea unui provider de hosting implica atentie si vigilenta, deoarece reprezinta suportul afacerii tale. De exemplu, atunci cand clientii tai au o problema, suportul tehnic va fi asigurat de provider, ca reseller, vei fi doar intermediar insa brandul iti va apartine.

De asemenea, inainte de a alege providerul, asigura-te ca afli informatii esentiale despre cum si in cat timp solutioneaza problemele, care este raportul clienti multumiti vs clienti nemultumiti. De mentionat este insa ca pretul nu intotdeauna conteaza ci el, de cele mai multe ori, reflecta calitatea serviciilor oferite.

Concret, de la provider vei achizitiona un pahet de reseller pentru care vei plati un abonament lunar sau pe o perioada mai mare de timp, cu un anumit spatiu si resurse alocate. Ulterior, ai acces la un panou de control de unde iti poti gestiona cu usurinta toate conturile clientilor dar si acestia, la randul lor, vor avea acces individual.

Stabileste-ti propriile preturi – in functie de costurile ce le ai, iti stabilesti propriile preturi pentru revanzarea pachetelor de hosting si ai posibilitatea de a adauga spatiu preferential pentru fiecare cont, in limita spatiului pachetului de reseller.

Devino familiar cu termenii folositi in aceasta industrie – daca esti incepator in acest domeniu, este important sa cunosti cel putin termenii uzuali precum gazduire shared, VPS, server dedicat, linux, limita de banda etc.

Aplica un plan de marketing – dupa ce ai pus in ordine toate cele de mai sus, aplica un plan de marketing pentru a-ti face cunoscuta afacerea.

MxHost ofera servicii de reseller hosting in pachete avantajoase si asigura suportul tehnic. Mai mult decat atat, fiecare pachet de hosting beneficiaza de pachete pentru reseller domenii cu preturi preferentiale.

 

Lasa un mesaj