Cum sa obtii numele perfect de domeniu pentru mediul online


Alegerea unui nume de domeniu web nu este o decizie si o alegere usoara si poate crea mari batai de cap. Acest lucru se intampla tocmai din faptul ca numele de domeniu este primul nume pe care un utilizator trebuie sa si-l aminteasca pentru a accesa site-ul. Prin urmare, primul lucru esential in alegerea unui nume de domeniu web este de a fi usor de memorat.

Cele mai comune greseli pe care le fac proprietarii ce doresc inregistrarea unui domeniu este ca aleg un nume prea greu de tinut minte, prea greu de scris sau care nu are legatura cu afacerea lor online. Intr-adevar, sunt unele domenii web cu cateva litere mai lungi, insa acesta poate avea un impact urias asupra afacerii online.

Cele mai des intalnite greseli in alegerea unui domeniu web, de evitat

Posibil si in trecut sa fi facut o greseala in alegerea numelui de domeniu web nepotrivit. Asta nu inseamna ca este o greseala ireparabila – gasirea unui nume de domeniu perfect poate schimba situatia si demersul afacerii online. Iata cele mai comune greseli ce le fac utilizatorii atunci cand isi aleg numele de domeniu pentru a le reprezenta brandul online:

Folosirea a prea multe cuvinte – unii incearca sa insumeze mai multe cuvinte cheie reprezentative pentru site in numele de domeniu. Desigur, acest lucru ingreuneaza posibilitatea de a memora numele dar si exista riscul mai mare de a-l scrie gresit in interogarea de cautare. Este important de stiut ca majoritatea oamenilor nu vor retine nume complicate sau prea lungi, motiv pentru care poti pierde trafic pe site. O greseala asemanatoare poate fi abrevierea mai multor cuvinte intr-unul singur, lucru care poate fi, de asemenea, un esec.

Folosirea altei extensii decat cea recomandata – o alta greseala des intalnita este aceea in care numele de domeniu dorit este deja inregistrat. De exemplu, daca domeniul exemplu.ro este inregistrat, vei opta pentru exemplu.org. Si extensiile au rolul lor – daca afacerea se adreseaza publicului din Romania, o alta extensie, cel mai probabil, nu o sa aiba acelasi impact pozitiv in mediul online, comparativ cu asteptarile tale. Trebuie facuta diferenta dintre a avea deja un brand online cu o extensie si a inregistra domeniul cu toate extensiile posibile pentru a-l proteja, si de a crea unul nou intr-o arie zonala cu potential scazut.

Inregistrarea domeniului urmand trendul actual – multe persoane se folosesc de cuvinte care sunt in trend, mediatizate sau des intalnite, mai ales in randul unei generatii. O potentiala greseala, deoarece trendul va disparea in scurt timp si va aparea altul si numele poate fi banal pentru altii sau sa nu aiba nicio relevanta cu continutul website-ului.

Cum sa faci sa inregistrezi un nume de domeniu perfect

Daca stii ce greseli sa eviti, este mult mai simplu sa urmezi pasii pozitivi pentru a obtine un domeniu perfect, care sa se potriveasca cu continutul website-ului dar si sa fie relevant pentru motoarele de cautare.

Pastreaza simplitatea – un lucru este cert: cu cat mai simplu, cu atat mai usor de retinut. Incearca pe cat posibil ca numele sa fie scurt, cuvinte pe intelesul tuturor, cat posibil fara cratima sau alte caractere complicate.

Unicitate – deoarece sunt milioane de domenii inregistrate cu toate extensiile posibile, ca sa fii evidentiat, trebuie ca numele domeniului sa fie unic. Incearca sa fie un nume original dar simplu, un cuvant care sa cuprinda si sa reprezinte continutul site-ului.

Verifica disponibilitatea numelui – dupa ce ai ales un nume potrivit, verifica sa fie disponibil. De asemenea, verifica sa nu incalci drepturile vreunei institutii sau vreun nume care are drepturi de proprietate.

Desigur, numele domeniului este inceputul unei afaceri online, dar nu trebuie sa acorzi o atentie de ordinul saptamanilor si sa pierzi timp, insa nici doar cateva minute nu este suficient pentru a analiza toate detaliile si informatiile necesare, deoarece numele de domeniu reprezinta brandul online al afacerii tale.

 


Lasa un mesaj