Cum sa pastrezi si gestionezi siguranta site-ului tau

siguranta-site

Site-ul este unul din cele mai importante instrumente de gestionare a afacerii tale online. Ca atare, este esential sa activezi toate masurile de securitate necesare si adecvate, pentru a-l proteja de diverse amenintari online. La urma urmei, un website bine protejat si intretinut va oferi un mediu sigur pentru vizitatori, clienti si totodata va spori si increderea acestora.

Iata cateva dintre cele mai bune practici de securizare si mentenanta a unui website, care te vor ajuta sa minimalizezi sansele de a fi compromis.

 

Foloseste parole puternice

 

Una din cele mai bune practici este folosirea de parole de tip strong, cu caractere speciale, cifre si litere mari, atat proprietarul site-ului cat si utilizatorii acestuia. Pentru generarea unor parole greu de decriptat, se pot folosi diverse instrumente de generare parole. De asemenea, este foarte important ca parola utilizata pentru accesul la website sa fie unica – nu folosi aceeasi parola pentru accesul mai multor conturi.

 

Instaleaza un Certificat SSL

 

Un Certificat SSL afiseaza bara verde in browser, prin intermediul caruia cripteaza datele transmise dintre browser si server. In afara de acest avantaj, un certificat SSL creste increderea utilizatorilor pentru ca va stii ca acceseaza un site cu conexiune securizata dar va avea si o mai buna pozitie in clasamentul Google.

 

Webhosting stabil

 

Site-ul este o prioritate, asadar asigura-te ca firma de hosting este una de incredere, stabila si are activate toate masurile de siguranta pe serverele in productie. De obicei, reputatia companiei de hosting este cea care face diferenta.

 

Scanari regulate pentru Malware

 

Nu uita sa scanezi regulat site-ul pentru malware sau alte potentiale fisiere infectate. De obicei, platformele dispun de aceasta functie in mod gratuit sau, dupa caz, pot fi activate planuri platite pentru a fi programate periodic – saptamanal, lunar.

 

Update-uri la zi

 

Fisierele invechite ale unui website sunt cele mai frecvent compromise de hackeri. Din acest motiv, este indispensabil sa pastrezi update-urile la zi, odata ce acestea sunt lansate – de la platforma, tema sau plugin-uri utilizate. In acelasi timp, este recomandat sa dezactivezi toate plugin-urile neutilizate, deoarece acestea reprezinta un risc de securitate  si pot fi folosite pentru a infesta site-ul prin intermediul lor.

 

Backup

 

O copie de rezerva a site-ului este cruciala in cazul in care se intampla ceva cu acesta. Practic, o copie permite repunerea fisierele online imediat, in cazul in care a fost atacat. Activarea unei functii de backup poate fi disponibila atat din cadrul platformei, cat si serviciul de gazduire poate oferi acest avantaj.

Prin implementarea acestor practici esentiale vei avea un website sigur iar vizitatorii sau clientii vor avea o navigare online cat mai placuta.

Lasa un mesaj