fbpx

Cum să realizezi backup din WordPress cu UpdraftPlus direct in Google Drive


Fiecare webmaster sau proprietar de site ar trebui să aibă propria strategie de backup. MxHost încurajează toți proprietarii de website-uri să aibă propriile copii de rezervă, indiferent unde au serviciul de găzduire.

MxHost acordă o atenție deosebită serviciului de backup și efectuăm teste regulate pentru a ne asigura că sistemul funcționează conform așteptărilor. Clienții noștri pot să-și creeze propria arhivă de backup din cPanel, pe care să o salveze local.

Sunt trei mari pioni la nivel mondial în ceea ce privește spațiul de stocare în mediul online – Dropbox, Microsoft OneDrive și Google Drive. Dropbox permite 2 GB gratuit, oneDrive permite 5 Gb  iar Google Drive oferă 15 GB spațiu în mediul online – este mărimea perfectă pentru a crea o copie a unui site Wodpress de dimensiune medie.

Pentru a te asigura de faptul că, în orice moment ai o copie de rezervă a site-ului, fără a ține cont de faptul că furnizorul de hosting are activă funcția de backup,  WordPress îți pune la dispoziție un plugin care face acest lucru pentru tine, fără a fi nevoie de a efectua manual copiile.

Pluginul UpdraftPlus îți pune la dispoziție posibilitatea de a-l programa la un interval de: 4 ore, 8 ore, 10 ore, zilnic, săptămânal, la o jumatate de lună și o lună.

Prin intermediul acestui plugin, îți poți crea o copie de siguranță a tuturor temelor instalate (active sau inactive), a altor plugin-uri instalate (inclusiv UpdraftPlus), a fișierelor media încărcate în site, cât și a bazei de date. Copia de siguranță poate fi setată să salveze întregul site WordPress sau doar anumite părți din acesta.

Ceea ce îl face pe acest plugin diferit față de alte plugin-uri existente în acest scop, este faptul că acesta îți pune la dispozitie diferite locatii pentru a stoca copiile, locații externe, independente de serverul pe care este găzduit site-ul, precum:

    • Microsoft OneDrive
    • Dropbox
    • Google Drive
    • Google Cloud
    • Altele

 

Cel mai accesibil din punctul de vedere al spațiului este Google Drive. De asemenea,  acest plugin oferă posibilitatea de a reține un anumit număr de copii de rezerva ale site-ului (1, 2, 3, 5, 10etc), în funcție de dimensiunea site-ului și de spațul de care dispui. În cazul în care apare o defecțiune a site-ului, acesta poate fi restaurant imediat din Google Drive, în doar câteva minute, utilizând una din copiile de siguranță generate, din data în care site-ul îți era funcțional.

Cum utilizezi pluginul UpdraftPlus?

 Pentru a utiliza acest plugin, este necesar să accesezi mai întâi panoul de control al site-ului tău WordPress.

Mai departe, trebuie să accesezi pagina unde poți vizualiza, activa/dezactiva/instala/dezinstala plugin-uri.

 

De aici vei adăuga pluginul UpdraftPlus.

 

Il vei instala și vei accesa pagina acestuia.

Din aceasta pagină poți seta locatia de depozitare a copiilor de rezervă, numărul de copii reținute și intervalul de generarea a acestora. Toate aceste setări le poți opera din tabul “Settings” al plugin-ului.

 

Ai posibilitatea de a seta un număr de copii pentru fișiere și un număr de copii pentru baza de date a site-ului și, de altfel, intervalul de generare. Tot din această pagină selectezi și locația externă pentru a stoca copiile și fișierele care să fie incluse în aceste copii, iar la finalizarea unei noi copii de siguranță se poate seta să se trimită un email de notificare catre adresa de email a site-ului.

Iată cum poți seta un backup care să stocheze copii de siguranță în Google Drive.

Pentru a realiza legatura între site-ul WordPress și Google Drive este necesar să generăm o cheie API.

Accesând acest link, te va redirecționa către pagina de unde poți genera cheia API necesară.

 

Vom căuta “Google Drive API” și vom selecta singurul rezultat returnat, iar ulterior il vom activa. Pentru a ne genera cheia, este necesar să generam credențiale pentru acces.

 

Selectam “Application type” ca și “Web application”, la Name vom trece “UpdraftPlus”, iar la Authorized redirect URLs trecem această linie:

https://www.domeniu.ro/wp-admin/options-general.php?action=updraftmethod-googledrive-auth  (domeniu.ro = domeniul site-ului WordPress).

După crearea clientului, îți sunt furnizate “Client ID” și “Client secret”, pe care le vei introduce în pagina WordPress a site-ului.

 

E nevoie să permiți accesul Google Drive pentru a genera și stoca copiile de siguranță.

 

 


Lasa un mesaj