Cum sa rezolvi erorile de sintaxa in WordPress?


Presupun că ați găsit acest articol datorită mesajului de eroare WordPress care se afla pe site-ul dvs. web, respirați adânc și puneți-vă pălăria de programator (cafeaua este opțională).

Da, există o problemă, dar este posibil să o rezolvați. Site-ul dvs. nu a dispărut în neant. Este încă acolo, în spatele acelui mesaj de eroare. Problema poate fi ceva la fel de simplu ca un punct și virgulă lipsă într-un fișier PHP. Erorile de sintaxă WordPress nu sunt frecvente, dar apar și sunt relativ ușor de corectat.

În acest articol, vom explica ce este o eroare de sintaxă, împreună cu câteva cauze frecvente. Apoi, vă vom prezenta pașii care trebuie parcurși pentru a localiza și a remedia eroarea. Să începem!

Ce este o eroare de sintaxă?

O eroare de sintaxă apare atunci când o comandă nu este scrisă corect. Aceasta poate include prezența unei greșeli gramaticale, a unui cuvânt scris greșit sau a unui simbol lipsă sau a unui semn de punctuație incorect în codul site-ului dvs. În WordPress, aceasta este de obicei o eroare PHP.

De ce contează remedierea problemelor de eroare a sintaxei WordPress

O eroare de sintaxă indică faptul că ceva nu este corect în codul site-ului dvs. Această problemă vă poate face site-ul inaccesibil, lăsându-vă o pagină necompletată sau un mesaj de eroare.

Dacă site-ul dvs. web este inactiv sau inaccesibil, acesta va afecta în mod evident experiența utilizatorului (UX). Pe lângă faptul că vă afectează traficul și ratele de conversie, dacă aveți o pagină goală în care ar trebui să se afle site-ul dvs., puteți ști că va afecta poziția în clasamentele pentru optimizarea motorului de căutare (SEO).

Mesajele de eroare ale sintaxei WordPress pot fi îngrijorătoare, mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu codul site-ului web. Din fericire, după cum veți vedea, majoritatea erorilor de sintaxă au o soluție simplă.

Cauze frecvente ale erorilor de sintaxă în WordPress

O eroare de sintaxă poate apărea atunci când ați lipit codul incorect. Poate că ați ratat o parte când ați copiat codul sau poate există un tag de închidere suplimentar la sfârșitul scriptului.

Acesta este un tag deschis PHP <?php, și acesta este un tag de închidere?>.

Când copiați și lipiți un fragment de cod PHP, acesta include adesea tag-ul deschis, provocând o eroare de sintaxă. Deoarece probabil lipiți fragmentul în codul existent, nu este necesar să includeți tag-ul deschis. Este posibil să primiți și o eroare de sintaxă atunci când vă editați tema în WordPress Customizer. Dacă se întâmplă acest lucru, veți ști în general care este problema sau cel puțin unde se află fișierul. Dacă nu sunteți sigur, nu vă faceți griji. Puteți localiza eroarea făcând câteva modificări la fișierul wp-config.php.

Un alt motiv pentru care ați putea vedea acest mesaj este din cauza unei actualizări sau instalări a unui plugin. Este posibil ca extensia să nu fie compatibilă cu versiunea dvs. WordPress sau pot exista alte probleme în joc. Dacă actualizați sau instalați un plugin atunci când a apărut eroarea, acesta este cel mai probabil sursa problemei.

Cum se remediază o eroare de sintaxă în WordPress prin FTP

Când apare o eroare de sintaxă, o puteți remedia fie prin eliminarea, fie prin corectarea codului care conține eroarea. În orice caz, veți avea nevoie de acces la fișierul în care apare problema. Dacă nu sunteți conectat la panoul administratorului WordPress, puteți accesa acest lucru utilizând un client FTP (File Transfer Protocol).

FileZilla este o opțiune bună. Rețineți că veți dori întotdeauna să vă conectați utilizând protocolul de transfer de fișiere securizat (SFTP) mai sigur decât FTP. Acest lucru va asigura că datele transferate sunt criptate.

Veți avea nevoie de câteva informații pentru a vă conecta la site-ul dvs. web prin SFTP:

Server / Nume gazdă

Nume de utilizator

Parola

Port

Puteți găsi aceste informații conectându-vă la contul dvs. de găzduire web.

Din zona de gestionare a contului, căutați utilizatori FTP (sau conturi FTP, în funcție de gazda dvs. web) și selectați Gestionare utilizatori pentru a vizualiza setările gazdei, numele de utilizator și portul. Apoi, deschideți clientul FTP și introduceți datele de conectare. Odată conectat, în directorul site-ului dvs. WordPress, veți vedea folderele wp-admin, wp-content și wp-include și o listă cu alte fișiere. O bună practică este să păstrați o copie de rezervă a fișierelor pe care urmează să le edităm, better safe than sorry!
Dacă ecranul dvs. arată similar cu exemplul de mai sus, sunteți în locul potrivit! Acum, este timpul să activați depanarea(DEBUG) pentru a obține mai multe informații despre eroarea de sintaxă.

Activați Depanarea(DEBUG) pentru a vizualiza locația erorii de sintaxă. Dacă lucrați pe site-ul dvs. web când a apărut eroarea, ar trebui să aveți o idee bună despre unde să căutați problema. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur, nu este nevoie să ghiciți. Depanarea vă va arăta locația exactă a erorii. Pentru a activa depanarea, puteți adăuga următorul fragment de cod în fișierul wp-config.php:

define ( ‘WP_DEBUG’, true );

Asigurați-vă că puneți codul înainte / * Asta este tot / That’s all … * / spre partea de jos a fișierului.

După ce salvați fișierul și vă reîmprospătați site-ul în browser, ar trebui să vedeți un șir de text care să indice locația erorii, inclusiv fișierul, numele și numărul liniei.

Asigurați-vă că dezactivați depanarea după ce ați remediat erorile de sintaxă, deoarece lăsarea acestei funcții nu este recomandată pentru site-urile web live. Ați localizat acum eroarea de sintaxă. După ce observați informațiile, este timpul să începeți să lucrați la remedierea acestora. Puteți utiliza instrucțiunile de mai jos pentru a soluționa eroarea în funcție de locația sa.

Remediați o eroare de sintaxă cauzată de un plugin

Dacă instalați, actualizați sau editați un fișier plugin atunci când a apărut eroarea de sintaxă, cea mai simplă și rapidă soluție este dezactivarea pluginului. Asta vom face mai întâi.

Accesați site-ul dvs. web prin SFTP. După conectare, accesați directorul wp-content / plugins și găsiți folderul pluginului cu eroarea. În timp ce vă aflați acolo, puteți dezactiva pluginul sau corecta fișierul care conține eroarea – dacă știți ce cauzează problema. Dacă nu, puteți dezactiva pluginul prin redenumirea folderului acestuia în directorul de pluginuri.

Dacă accesați adresa URL a site-ului dvs. și reîncărcați pagina, site-ul dvs. ar trebui să pară normal. Cu toate acestea, dacă doriți să continuați să utilizați pluginul, va trebui să rezolvați eroarea în loc să o dezactivați pur și simplu.

Pentru a corecta eroarea pluginului, găsiți fișierul și numărul liniei din mesajul de eroare. Identificați orice cod lipsă sau incorectă pe acea linie. Dacă nu sunteți sigur ce cauzează eroarea, puteți insera fragmentul într-un editor de cod pentru a vă ajuta să îl identificați. Puteți oricând să dezactivați pluginul ca soluție pe termen scurt. Apoi, îl puteți reactiva ulterior, odată ce eroarea este corectată. Aceasta poate fi cea mai bună abordare, mai ales dacă pluginul nu este esențial pentru funcționarea site-ului dvs. web.

Remediați eroarea de sintaxă cauzată de editarea incorectă a unui fișier al temei

Pentru a remedia o eroare care a apărut în timpul editării temei dvs., accesați site-ul web prin SFTP și navigați la folderul wp-content / themes. Deschideți folderul temei corespunzătoare și localizați fișierul cu eroarea – de obicei fișierul functions.php.

Editați fișierul și corectați eroarea. Din nou, codul de eroare de sintaxă ar trebui să afișeze numărul liniei. Dacă problema a apărut când ați lipit un fragment de cod în fișier, ștergeți modificările pentru a restabili fișierul la versiunea sa stabilă.

Dacă nu vedeți ce cauzează problema, puteți utiliza un editor de cod pentru a identifica eroarea. După ce ați corectat problema, deschideți o fereastră de browser și navigați la adresa URL pentru a verifica dacă site-ul dvs. este din nou în funcțiune.

Utilizați un editor de cod pentru a identifica erorile de sintaxă

Există mai mulți editori de coduri disponibili gratuit online, cum ar fi Sublime Text și Atom. Puteți utiliza oricare dintre aceste instrumente pentru a ajuta la diagnosticarea și remedierea erorilor de sintaxă, aceste programe vor indica automat erorile de sintaxa.

Cum să evitați erorile de sintaxă în viitor

Utilizarea sintaxei adecvate vă poate ajuta să evitați erorile în viitor. PHP este un limbaj simplu, flexibil. Puteți investi puțin timp pentru a învăța elementele de bază. Apoi, când lipiți codul sau modificați fișierele site-ului dvs., veți ști cum să corectați erorile pe măsură ce lucrați.

Ca o altă opțiune, puteți păstra un editor de cod la îndemână pentru a verifica sintaxa înainte de a lipi codul pe site-ul dvs. web. Aceasta este o practică inteligentă pentru a vă asigura că un fragment de cod este corect înainte de a-l adăuga la fișiere pe un site live.

O altă modalitate de prevenire a problemelor este să activați depanarea atunci când faceți modificări pe site-ul dvs., pentru a semnaliza erorile înainte de le aplica pe versiunea live. Acesta este momentul ideal pentru a vă asigura că totul este compatibil cu fișierele dvs. de bază WordPress și funcționează așa cum ar trebui. În cele din urmă, vă sugerăm să ștergeți orice pluginuri și teme neutilizate. Acest lucru nu numai că poate ajuta la prevenirea erorilor de sintaxă, dar este și o bună măsură de securitate.

Sunteți gata să remediați această eroare de sintaxă?

Aproape 40% din toate site-urile web sunt construite pe WordPress, ceea ce îl face cel mai popular sistem de gestionare a conținutului (CMS) din lume. Este o platformă stabilă și sigură, dar chiar și așa pot aparea erori.

Acestea sunt de obicei simple de rezolvat, dar este mai bine să luați măsuri pentru a preveni apariția problemelor în primul rând, cum ar fi utilizarea unui modul de staging si depanarea periodica.

Iar dacă doriți găzduire de calitate, personalizată pentru site-urile WordPress, puteți avea încredere în pachetele de gazduire WordPress oferite de noi. Beneficiați de cele mai tari instrumente de securitate și performanță, iar în caz că veți întâmpina dificultăți, veți avea la dispozitie cel mai bun suport tehnic.


Lasa un mesaj