fbpx

Cum să sporești traficul pe blog

blog-traffic

Odată ce ai creat blogul, te apuci de scris articole, pe care le publici. Cea mai mare greșeală a bloggerilor este că, după publicarea articolelor, așteaptă să aibă imediat vizitatori.  Din păcate, nu e cea mai bună strategie – este nevoie de promovare activă a conținutului. Iată câteva sfaturi utile care duc la direcționearea de mai mult traficul pe blogul tău.

SEO – optimizarea conținutului pentru motoarele de căutare poate părea un lucru greu și dificil de gestionat. Însă, cu puțină îndemânare și instrumentele potrivite, optimizarea poate fi destul de simplă. De exemplu, dacă folosești WordPress, instalarea unui plugin pentru SEO va ajuta la rezolvarea acestei probleme.

Social media –  una dintre cele mai ușoare și accesibile modalități de a atrage clienți sunt rețelele de socializare. Este foarte important să distribui conținutul pe toate rețelele de socializare – prin această modalitate se aplifică traficul pe blog, mai ales dacă articolele sunt de interes pentru public.

Newslettere – blogul poate avea o secțiune unde cititiorii poti să-și introduce adresa de email pentru a primi noutățile. Această audiență și bază de date de cititori este una loială.

Conținut relevant – majoritatea oamenilor, atunci când caută informații pe internet, doresc să obțină rapid ceea ce își doresc și informația să fie succintă și relevantă. Conținutul relevant va atrage un trafic calificat și, dacă informațiile sunt utile, se vor întoarce și pentru a doua sau a treia oară.

 


Lasa un mesaj