fbpx

Cum sa imbunatatesti viteza de incarcare a site-ului


Lucrurile au evoluat in mediul online foarte repede si acest proces continua sa se intensifice. Unul dintre cele mai mari avantaje este viteza de incarcare a unui website, care, de-a lungul timpului, s-a imbunatatit considerabil. Totusi, uneori nu este suficient pentru era actuala, intrucat sunt multi factori care trebuie luati in calcul: experienta cat mai placuta a utilizatorului, conversii mai mari, un mai mare angajament, pozitia in motoarele de cautare.

Exista sute de modalitati prin care poti imbunatati viteza de incarcare a unui website, pentru cresterea performantei. Desigur, metodele variaza, unele sunt mai eficiente ca altele. Iata cateva din metodele utile pentru imbunatatirea vitezei de incarcare, pentru rezultate si imbunatatiri pe termen lung:

Alege un hosting de incredere – este cruciala decizia alegerii unui provider de hosting in care sa ai incredere ca datele iti sunt in siguranta. Pentru a putea monetiza un website, acesta trebuie sa fie functional 27 din 7. De altfel, cu cat mai rapid este serverul, cu atat performanta website-ului va fi mai buna. In principiu, pentru o mai buna viteza de incarcare, se opteaza pentru diskuri SSD, de preferinta pe servere cu Litespeed.

Alege un pachet potrivit de hosting – atunci cand esti proprietar de afacere online, este esential sa intelegi diferentele dintre shared hosting, VPS si dedicat. In functie de cerintele si necesitatile website-ului, se va alege pachetul potrivit. Este important a alege un provider care ofera posibilitatea de upgrade/downgrade in orice moment in timpul contractului.

Optimizeaza imaginile – stocarea fisierelor de mari dimensiuni poate ingreuna viteza de incarcare. Prin urmare, este recomandat a se comprima cu cat mai mult posibil dimensiunea imaginilor.

Redu numarul plugin-urilor instalate – prea multe plugin-uri inslatate ingreuneaza website-ul, creste riscul de nesiguranta si adesea creeaza diverse probleme. Incearca sa folosesti strict plugin-urile de care ai nevoie.

Activeaza browsing cache – cache-ul se refera la faptul ca, atunci cand accesezi un website, data viitoare se va incarca mult mai rapid pagina, intrucat datele sunt memorate de browser.

Indiferent de metodele aplicate, viteza de incarcare a website-ului nu trebuie trecuta cu vederea, mai ales daca este vorba de un magazin online. Mai multe detalii despre importanta vitezei de incarcare a unui website puteti afla aici.

 

 


Lasa un mesaj