Cum sa-ti muti blogul WordPress de la un alt hosting

Oricui i se poate intampla sa ajunga sa fie nemultumit de webhostingul achizitionat. Chiar daca ai facut inainte analize si studii de piata alegandu-l pe cel care ai crezut ca e cel mai bun provider, ai tinut cont de cotatiile e pret sau ai optat pentru un hosting gratis. Oricare din aceste variante poate ajunga sa creeze probleme blogului tau.

In acest caz, nu iti ramane decat sa cauti un alt provider de hosting. Pentru a duce la bun sfarsit acest lucru, odata ce ti-ai ales un alt provider de hosting, trebuie sa iti migrezi site-ul cu intreg continutul de pe un server pe altul.

In cazul WordPress, este nevoie sa urmezi niste pasi:

1. Trebuie sa ii faci un backup site-ului, o arhiva a continutului, de la actualul host, care sa includa inclusiv fisierele temei, upload-uri, plugin-uri, baze de date.

2. Sa copiezi toata baza de date in noul cont pe server. Poti face acest lucru din phpMyAdmin pentru explorarea bazei de date si importarea catre acesteia spre noul site.

3. Dezarhiveaza-ti fisiere pe noul cont, configureaza-l astfel incat sa folosesti baza de date pe care o ai deja, copiaza temele, fisierele, upload-urile si plugin-urile. Este necesar sa iti recreezi baza de date, sa o importi si sa iti actualizezi configul WordPress-ului. Asigura-te ca totul functioneaza corespunzator si ca nu ai omis nimic.

Dupa importarea datelor la noul host, va trebui doar sa modifici nameserverele numelui de domeniu cu cele ale actualului host, pentru ca site-ul sa iti functioneze de la noul provider de hosting.

Mxhost ofera migrare gratuita de la un alt provider de gazduire cu cPanel, fara downtime.

Lasa un mesaj