fbpx

Cum sa-ti promovezi afacerea start-up in mediul online


In cazul in care ai o afacere sau urmeaza sa iti deschizi una, cu certitudine o problema va fi promovarea in mediul online, mai ales in cazul in care nu ai posibilitatea de a apela la un specialist.

De ce ai nevoie?

Domeniu – In primul rand, ai nevoie de un domeniu web, de tipul “exemplu.ro”.

Hosting – Ulterior ai nevoie de un spatiu de gazduire si de crearea propriu-zisa a website-ului si continut. Odata ce ai aceste 3 elemente esentiale, urmeaza pasii promovarii.

Retele de socializare – Unul dintre cele mai importante cai de comunicare cu potentialii clienti sunt retelele de socializare si alocarea de timp. Asadar, creeaza o pagina a business-ului pe retelele de socializare dar si o sectiune de blogging in interiorul site-ului. Actualizeaza constant continutul de pe blog si promoveaza-l pe retelele de socializare. Daca nu vei posta in mod regulat, traficul va scadea exponential sau nu va creste. ofera posibilitatea cititorilor de a putea posta comentarii sau intrebari, la care sa primeasca raspunsuri cat mai repede cu putinta.

Imagini – In momentul in care postezi continut pe blog, foloseste si o imagine reprezentativa, intrucat va avea un impact imediat asupra utilizatorului.

SEO – Se recomanda a se folosi un plugin pentru SEO atunci cand se creeaza continutul. Acesta ajuta motoarele de cautare sa pozitioneze cat mai sus articolul, in functie de cuvintele cheie.

Newslettere – daca ai adresele de email ale clientilor cu care ai colaborat sau ai o sectiune in website unde acestia doresc sa se aboneze, poti trimite newslettere saptamanale cu oferte si noutati ale serviciilor oferite. Insa adresele de email sa nu fie cumparate, intrucat aceste mesaje vor fi considerate de tip spam de catre cei care le primesc si reputatia afacerii va avea de suferit.

De asemenea, in cazul unor prestari de servicii, pe blog se pot actualiza informatii utile pentru clienti. Cu cat reusesti sa aduci cat mai multi cititori, cu atat exista posibilitatea de mai multi clienti.

Mediul online cere perseverenta si rabdare pentru a obtine rezultatele dorite. Daca ai aceste atuuri, in timp, afacerea ta va deveni vizibila in mediul online si clientii nu vor intarzia sa apara. Tot ce mai trebuie facut este pastrarea unei relatii profesionale, oferirea de servicii ireprosabile, deoarece acestia te vor recomanda in continuare, lucru care va face portofoliul sa creasca.

Un partener de incredere este MxHost, care ofera posibilitatea de inregistrare domenii cu orice extensie disponibila si servicii de hosting profesionale.

 


Lasa un mesaj