Cum sa-ti protejezi brandul online


In era digitala, a marketingului in plina dezvoltare si a vanzarilor, pastrarea brandului online este destul de importanta, mai ales daca acesta este unul deja destul de cunoscut pentru domeniul sau de activitate. Una dintre metodele critice este de a detine numeroase extensii de domenii cu brandul creat, cuvinte cheie din industrie sau uneori chiar sloganul companiei.

Extensii de domenii

Presupunand ca brandul tau online are extensia .ro, deoarece piata de desfacere se afla in Romania. Dar ce spui de alternativele .com, .net, .eu ? De aceste alternative s-ar putea folosi competitorii spre a atrage clientii spre afacerea lor. Asadar, daca aceste extensii sunt libere, ar trebui inregistrate. Costur unei extensii de domeniu nu este atat de ridicat, insa potentialul trafic ce l-ar putea genera spre website-ul principal, poate fi semnificativ.

Externalizare

In prezent afacerea ta online se desfasoara doar pe piata locala, prin urmare nu ai nevoie, pe moment de alte extensii. Dar ce se va intampla daca afacerea va avea potential de extindere pe piata internationala in 2-3 ani ? Mai bine inregistrezi de la inceput numele cu toate extensiile principale si importante, pentru a preintampina, mai tarziu, un posibil regret.

Greseli de ortografie

Sa presupunem ca detii numele de domeniu exemplu.ro. Dar ce se intanpla daca unii utilizatori tasteaza esemplu.ro? Exista riscul de a pierde potential trafic si incasari. Astfel, pentru protejarea brandului, se recomanda a se inregistra si domeniile cu cele mai comune greseli de ortografie, pentru a capta cat mai mult trafic posibil pe site-ul principal si de a nu oferi posibilitatea concurentei sa profite de acest lucru.

Abrevieri

Un factor important il reprezinta abrevierile numelui. Daca numele de domeniu poate fi abreviat ( exemplu: din dumneavoastra in dvs ), recomandat ar fi sa se inregistreze si aceste domenii.

Aceste sfaturi ar trebui luate in considerare din perspectiva viitorului pentru protejarea brandului online. Cu cat portofoliul de domenii inregistrate este mai vast si are legatura cu brandul creat, cu atat potentialul trafic si vizite pe site va fi mai mare. Decat sa oferi sansa concurentei sa profite de pe urma brandului creat cu multa munca, mai bine previi astfel de evenimente.

 


Lasa un mesaj