Cum sa-ti protejezi site-ul WordPress


WordPress este una dintre cele mai utilizate platforme pentru crearea de website-uri la nivel mondial. Totusi, pe cat de utilizata, pe atat de vulnerabila la infectari si virusi daca nu este tinuta sub control si updatata in permanenta.

Iata care sunt unele dintre cele mai importante sfaturi de care ar trebui sa tii cont daca ai un website WordPress:

Update-uri permanente – Majoritatea proprietarilor de site-uri WordPress ignora notificarile pe care le primesc pentru update-uri de platforma, tema sau plugin-uri. Acest lucru se intampla deoarece nu inteleg ca, prin update, se trece la o versiune superioara, care elimina o serie de vulnerabilitati descoperite, oferind, astfel, o mai mare siguranta. Prin ignoarea acestora, site-ul poate fi predispus la atacuri cibernetice.

Modificarea parolei – parola de acces ar trebui modificata periodic, cel putin odata la cateva luni. Mai mult decat atat, parola nu trebuie sa mai fie utilizata pentru niciun alt cont sau pentru orice alt acces in mediul online; trebuie sa fie unica. De asemenea, parola trebuie sa fie puternica, sa includga majuscule, cifre si litere si sa fie cel putin din 8 caractere.

Stergerea plugin-urilor -plugin-urile care nu sunt utilizate trebuie sterse, chiar daca te gandesti ca poate vei avea nevoie de ele pe viitor. In momentul in care vei avea nevoie, e mai bine sa le downloadezi la momentul respectiv.

Utilizarea username-ului “admin” – una dintre cele mai vulnerabile greseli este utilizarea username-ului comun “admin”. Foloseste orice alt username, de exemplu numele propriu.

Tine tema updatata – una dintre cele mai comune vulnerabilitati este tema instalata pentru WordPress, mai ales cand nu este luata dintr-o sursa sigura, motiv pentru care trebuie sa fie actualizata la ultima versiune.

Foloseste scanere – scaneaza periodic site-ul pentru a identifica malware, coduri malitioase sau plugin-uri vulnerabile.

Instaleaza un antivirus – este recomandat sa instalezi un antivirus pentru a preveni infectari ale site-ului, precum Word fence chiar si varianta gratuita.

Utilizeaza o singura adresa ip pentru login – pentru logarea WordPress se poate utiliza o singura adresa ip – de acasa sau de la birou, de exemplu. Astfel, oricine incearca o conectare de pe o alta adresa ip, dintr-o alta locatie, nu va reusi. De asemenea, se poate seta sa primesti notificari pe email in momentul autentificarii.

Tinand cont de sfaturile de mai sus, vei elimina o serie de vulnerabilitati descoperite aproape zilnic de catre comunitatea WordPress si iti vei pastra site-ul in siguranta in permanenta.

Daca ai nevoie de o solutie de gazduire potrivita pentru WordPress, acceseza pagina Gazduire WordPress.

 

 


Lasa un mesaj