fbpx

Cum se afla datele cardului de credit/cum te protejezi


Comertul electronic castiga teren pe zi ce trece. Odata cu ascensiunea acestuia, cresc si sansele de interceptare a datelor cu caracter personal din partea hackerilor. De aceea, apar mereu solutii noi de securitate si criptare, majoritatea companiilor sau a institutiilor bancare asigurand o securitate maxima. Pana atunci insa, este necesar a lua fiecare acest lucru intr-un mod cat mai personal cu putinta si de a se proteja cat de bine poate de infractiunile cibernetice.

Conform unui studiu efectuat de Lexis Nexis, in 2012, 12,6 milioane de utilizatori au devenit victimele furtului de identitate, cu o paguba materiala de 21 milioarde de dolari. In 2013, numarul infractiunilor cibernetice a mai scazut, urmand sa se efectueze, in curand, alte studii de piata pentru anul 2014.

Cele mentionate sunt doar cateva dintre cele mai utilizate metode. Asadar, masurile de protectie si de prevenire a atacurilor cibernetice, trebuie luate in cacul atat de comerciantii online cat si de cumparatori.

Parole – detinatorilor magazinelor online le este recomandat sa-si schimba periodic parolele, intr-un interval regulat. Daca un hacker reuseste sa intuiasca o parola usor accesibila, acesta poate ajunge sa obtina informatii delicate ce poate duce la un furt de informatii. De asemenea, folositi parole de tip strong, formate din litere, cifre si alte caractere. Nu folositi parole simple, precum nume, date de nastere etc.

Virusi – o modalitate des intalnita de a fura informatii sunt virusii si troienii. Acestia pot fi descarcati odata cu programe gratuite de pe internet. Acestea pot citi datele ce sunt introduse prin intermediul tastaturii. De aceea, folositi un program antivirus. Ca si comerciant online, trebuie sa va instalati un filtru antivirus care sa va protejeze de astfel de posibile daune.

Retea – hackerii incearca mereu sa identifice puncte slabe a retei de conexiune. De aceea, se foloseste firewall-ul, care blocheaza accesul unui ip daca crede ca respectiva conexiune nu s-ar desfasura in conditii de siguranta.

Criptare – este unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul pentru un coemerciant online. Presupunand ca un hacker ajunge sa detina informatii cu caracter personal ale tuturor cumparatorilor online ce si-au introdus datele cardului de credit pe site-ul vostru, acesta nu le va putea intercepta daca sunt criptate, decat cu o cheie de decriptare. Pentru a va cripta si a va securiza informatiile transmise prin intermediul site-ului, aveti nevoie de un certificat SSL.

Asadar, asigurati-va ca atunci cand faceti cumparaturi online, conexiunea este criptata. Certificatul SSL se identifica in browser, prin HTTPS in lod de HTTP. Din punctul de vedere al comerciantului online, asigurati-va ca va luati toate masurile de precautie pentru a preveni interceptarea datelor clientilor.

 


Lasa un mesaj