Cum trebuie sa fie un nume de domeniu ideal


Daca ai in plan sa inregistrezi un domeniu web, daca nu ai un nume definit in prealabil, s-ar putea sa devii coplesit de varietatea de optiuni disponibile. Cu toate acestea, majoritatea dintre ele, la o interogare whois, vei observa ca sunt deja inregistrate, astfel ca numarul posibilitatilor se restrange.

Sunt doua lucruri esentiale de luat in calcul la inregistrarea unui domeniu: extensia potrivita si numele propriu-zis. Iata cateva sfaturi utile de luat in calcul atunci cand doresti sa inregistrezi un domeniu web nou:

Usor de pronuntat – daca numele ce doresti sa il inregistrezi este deja inregistrat, vei avea tendinta sa cauti altele asemanatoare. In multe dintre cazuri, este o optiune gresita, intrucat acestea devin greu de pronuntat sau reprodus sau, adesea, isi pierd din intelesul propriu-zis.

Include cuvintele cheie dorite – este recomandat a se introduce cuvintele cheie relevante pentru domeniul de activitate al website-ului, daca este posibil.

Evita folosirea de numere sau cratime – intr-adevar, sunt exceptii in care se pot utilza numere sau cratima pentru domenii, insa sunt rare. Adesea, mai ales cratima, nu este retinuta de utilizatorul final, astfel ca exista riscul sa tasteze un alt domeniu.

Usor de memorat – numele de domenii care sunt usor de retinut capteaza mai usor traficul, sunt tastate cu usurinta. Ca exemplu, care este mai usor de retinut: restaurant.ro sau restaurantcumancaruri-romanesti.ro?

Audienta targhetata – alegerea unui nume de domeniu presupune, in mod clar, definirea publicului tinta si a nevoilor sale.

Nume unic – se recomanda studierea pietei inainte de alegerea numelui de domeniu, pentru a verifica daca acelasi nume, dar cu o alta extensie, de exemplu, nu este asociata unui alt tip de activitate sau, intr-un alt caz, daca numele nu este inregistrat la OSIM.

Extensia de domeniu – nu in ultimul rand, extensia domeniului joaca un rol important. Se poate alege in functie de zona geografica a publicului tinta dorit, .ro, .com, .eu, sau in functie de tipul de activitate, alegand din extensiile noilor TLD-uri – exemplu: .restaurant, .solutions, .services, .host etc.

In peste un deceniu de activitate, MxHost a pus la dispozitie inregistrarea oricarui domeniu disponibil, atat cu clasicele extensii cat si noile TLD-uri.

 


Lasa un mesaj