fbpx

De ce avem nevoie cu toții de HTTPS


Toată lumea vrea să se simtă în siguranță în mediul online, este un adevăr universal și general valabil pentru orice utilizator. O modalitate de siguranță pentru website-uri este trecerea de la HTTP la HTTPS.

Rolul certificatul SSL este de a garanta adevărata identitate a site-ului și de a preveni interceptarea datelor pe traseul transmisiei, independent de calea de comunicare.

Prin instalarea unui SSL nu doar că vei mări nivelul de securitate, ci vei și transmite utilizatorilor câteva informații esențiale care vor spori credibilitatea:

– Link-ul cu HTTPS va fi vizibil și credibil

– Toate plățile efectuate prin intermediul acelui site sunt securizate

– Toate informațiile transmise dintre browser si server nu pot fi interceptate

– Site-ul este real, întrucât autoritatea de certificare SSL verifică acest lucru, mai ales în cazul unui EV SSL

– Crești în topul motoarelor de căutare

În ultima perioadă tot mai mulți utilizatori se uită în link după lacătul verde si link-ul cu HTTPS, întrucât au învățat în scurt timp că aceasta este o metodă de siguranță pentru ei.

Cu atât mai mult cu cât browserele moderne precum Chrome sau Firefox au început avertizările în privința criptării HTTPS. De cealaltă parte, proprietarii de site-uri au înțeles importanța unui SSL în creșterea organică în motoarele de căutare.

Desigur, instalarea unui certificat SSL poate uneori presupune mici probleme pe care le poți întâmpina, precum erorile de conținut mixt. Acestea însă se pot rezolva rapid de o persoană specializată sau, după caz, de persoana care a construit site-ul.

Totuși, într-o lume în care una dintre activitățile principale este de a vinde și a cumpăra produse sau servicii, securitatea este un element cheie, prin intermediul căruia ai certitudinea că poți efectua tranzacții în siguranță, iar certificatul SSL este exact elementul care o asigură. Un certificat SSL se achiziționează pe perioadă anuală, cu posibilitate de prelungire. În funcție de tipul de validare dorit ( domeniu, organizație, companie sau subdomeniu), se va alege SSL-ul potrivit.

 

 


Lasa un mesaj