De ce .COM este inca cel mai cautat domeniu

La nivel mondial, extensia .COM este cea mai inregistrata, indiferent de domeniul de activitate. Asadar, chiar daca urmeaza sa creezi un blog, un site de prezentare sau un magazin online international, .com ramane domeniul preferat in randul utilizatorilor.

Instant recognoscibil, extensia .com este in topul preferintelor de domenii inregistrate. Iata cateva motive pentru care majorateta aleg domeniul .com:

Vechime – extensia are o importanta istorica din 1985, fiind printre primele sase extensii care au fost implementate in mediul online. Astfel, de la inceput, .com a fost considerat un domeniu de incredere.

Primul site lansat in mediul online .com a fost Symbolics.com, un website de calculatoare. De atunci si pana astazi, peste 130 de milioane de domenii s-au inregistrat, depasind cu mult, orice alta extensie disponibila.

Aceeasi notorietate – la ani distanta, .com continua sa aiba aceeasi importanta, fara sa resimta faptul ca, in ultimii ani, au aparut noile TLD-ur,i, sute de noi extensii.

Preferinta – domeniile .com sunt intotdeauna la mare cerere, iar cererea mare inseamna autoritate si stabilitate.

Incredere – utilizatorii au implementata perceptia da, daca o companie internationala utilizeaza un domeniu .com, inseamna ca este legitima.

Usor de memorat – fiind atat de populara, extensia .com este in primul rezultat atunci cand te gandesti la numele unui website international.

In sfarsit, s-ar crede ca domeniile .com ar avea rezultate mai bune in motoarele de cautare, insa Google nu confirma faptul ca extensia unui domeniu ar avea vreun impact pozitiv sau negativ in clasament.


Lasa un mesaj