fbpx

De ce este important un certificat SSL pentru SEO


Daca pana nu demult certificatele SSL erau folosite, in general, doar de magazinele online, motivele pentru instalarea unui certificat SSL pe orice tip de site cresc de la o zi la alta.

Asa cum Google anunta spre sfarsitul anului trecut ca va propulsa in clasamente site-urile cu un SSL instalat, acest lucru s-a dovedit a fi real si majoritatea proprietarilor de site-uri care au un certificat SSL instalat au declarat ca acest lucru este adevarat. Concret este vorba de criptarea HTTPS.

De asemenea, daca pana acum Google a acordat o importanta minora criptarii HTTPS pentru propulsarea site-urilor, a specificat ca in timp va acorda o mai mare importanta acestei situatii.

De asemenea, odata cu instalarea unei criptari HTTPS prin intermediul unui certificat SSL, motorul de cautare mentioneaza ca propulsarea site-ului in clasamanet va fi vizibila in timp real, fara sa mai astepti sa treaca catva timp pana la indexare. Pentru acest lucru, va trebui setat HTTPS “Always On”, chiar daca utilizatorul cere HTTP.

Asadar, instalarea unui certificat SSL ar trebui facuta inainte, daca nu cel putin deodata cu competitorii. Nu astepta pana concurenta va avea criptare HTTPS, pentru a vedea cum site-ul tau scade in clasament si site-urile concurentei urca semnificativ.

Cu certificatele SSL de la Mxhost, indiferent ca este vorba de un website de prezentare, blog, pagina personala sau magazin online, criptarea HTTPS iti va ridica website-ul in clasamentul Google, cel putin cateva pozitii, lucru care poate fi decisiv in conversia vanzarilor, in defavoarea concurentei.


Lasa un mesaj