De ce sa ai un website sau cel putin un nume de domeniu


Daca ai o afacere si nu detii un website pentru aceasta, este ca si cum ai da cu piciorul intr-o noua oportunitate sau, privind dintr-o alta perspectiva, ca si cum ai “baga banii in buzunarul concurentei”. Chiar daca ai o afacere in mediul offline care merge foarte bine – de exemplu un magazin la colt de strada care este foarte vizitat -, in zilele noastre, o mare parte din consumatori se folosesc de telefoanele mobile, calculatoare si tablete pentru a cauta produsele dorite.

O parte din proprietarii de afaceri sunt de parere ca, daca ai o o pagina pe retelele de socializare este suficient – nimic mai vag, intrucat, un consumator cumpatat va cauta intotdeauna sa obtina informatii prin intermediul website-ului, intrucat Social Media nu prezinta aceeasi credibilitate.

Intr-o alta ordine de idei, daca ai o afacere, inevitabil trebuie sa discuti cu furnizorii, cu potentialii clienti sa le prezinti ofertele, prin intermediul email-ului. Asadar, este recomandat sa ai cel putin un nume de domeniu care sa reprezinte brandul afacerii tale, cu care sa iti poti crea o adresa de email oficiala. Adresele de email precum yahoo, gmail, se adreseaza unui public tinta in masa, astfel ca nu prezinta profesionalism in viziunea consumatorului.

De altfel, importanta unui website nu se limiteaza doar la prezentarea companiei ci la captarea de trafic nou, potentiali consumatori, intretinerea relatiei cu clientii, adaugarea de produse noi in permanenta, modalitatea eficienta de promovare si alte strategii de marketing, precum reduceri de pret la articole cu stoc limitat.

De asemenea, in mediul online se poate monitoriza concurenta, se poate analiza statistic cum evolueaza site-ul tau comparativ cu cel al concurentei, ce promotii si avataje prezinta celalalt raportat la ceea ce oferi tu.

Asadar, daca ai o afacere si inca nu ai un website, fie doar de prezentare, ar fi timpul sa iei in considerare aceasta optiune. Mai multe informatii poti afla de aici, de unde sa incepi si la cine sa apelezi cand iti doresti primul website.

 


Lasa un mesaj