De ce site-urile in crestere au nevoie de SSL-uri validate

ev-ssl

Prezenta online a devenit indispensabila pentru orice tip de afacere. Mediul online creste de la o zi la alta si, indiferent de domeniul de activitate, este necesar sa avem si un website. Desigur, in momentul in care vezi ca site-ul ia amploare si creste de la o zi la alta numarul de vizitatori, este un motiv in plus sa ii acorzi atentia cuvenita.

Totusi, cresterea traficului pe website ar putea veni, pentru unii proprietari, cu o serie de batai de cap, precum incetinirea acestuia pentru ca este nevoie de un serviciu de gazduire superior. Cei mai multi din acestia insa neglijeaza un aspect destul de important – instalarea sau actualizarea unui certificat SSL, pentru a mari nivelul de securitate si a spori increderea consumatorilor.

Certificatele SSL gratuite de tipul Let’s Encrypt sunt utile pentru site-urile de mici dimensiuni, dar nu deservesc afacerilor online. Totusi, este mai bun decat o conexiune nesecurizata deloc. Insa, odata ce incepi sa colectezi informatii cu caracter personal ale clientilor, cum ar fi nume, adresa de email, date bancare, vei avea nevoie de un nivel de criptare superior.

Cum faci diferenta intre certificatele SSL

 

Sunt mai multe tipuri de SSL-uri – cele care valideaza domeniul, organizatia sau compania. In cazul organizatiei si a companiei, autoritatea de certificare (exemplu Comodo sau GeoTrust), va verifica compania, practic vei sti cu siguranta ca in spatele website-ului se afla cu adevarat o companie. Astfel de SSL-uri se evidentiaza prin afisarea in bara verde a browserului a numelui companiei (exemplu: SC Net Design SRL in cazul https://www.mxhost.ro).

In cazul validarii numelui de domeniu, se va instala doar un certificat SSL simplu, va fi afisata bara verde cu link https://. Site-urile care nu au conexiune criptata, au link-urile de forma http://.

Certificatele SSL de tipul Extended Validation (EV) ofera cel mai inalt nivel de securitate, atat pentru utilizatorii website-ului cat si pentru proprietarul acestuia. Diferenta este ca, in timp ce pentru activarea unui SSL de tipul domain validation sau Let’s Encrypt nu impune verificarea proprietarului, un SSL de tipul EV implica o persoana reala care va trebui sa se ocupe si sa confirme identitatea companiei.

Asadar, pentru ca utilizatorii cunosc acest aspect, este foarte important, ca proprietar de afacere online, sa stilmulezi si sa cresti increderea acestora, prin instalarea unui EV SSL pe site, cu atat mai mult daca este unul de comert electronic.

Ofera valoare legitima afacerii tale online prin activarea unui certificat SSL Extended Validation.

Lasa un mesaj