fbpx

De ce un website este mai important decat o carte de vizita


Un website este considerat, in mediul online, cartea de vizita a administratorilor sau a companiei pe care o reprezinta. Si totusi, de ce ar fi mai important un website decat o simpla carte de vizita pe care o poti imparti la multa lume?

Avantajele unui website

Probabil multi utilizatori nu s-au gandit la aceasta comparatie, insa este cea mai buna pentru a face diferenta dintre mediul online si cel offline. Cartile de vizita ofera strict informatiile necesare pentru contact. In schimb, un website ofera toate informatiile de care are nevoie un utilizator. Avand in vedere modalitatea de distribuire in mediul online, un website poate fi mult mai cunoscut si mai accesat, din orice colt al lumii, spre deosebire de cartile de vizita care necesita distribuire fizica, propriu-zisa, la un numar limitat si controlat de persoane.

Un alt avantaj al unui website este faptul ca poti adauga informatii suplimentare despre produsele comercializate, precum imagini, clipuri, descriere – lucruri ce nu pot fi adaugate pe o carte de vizita, ci ar fi necesare flyere sau pliante.

De remarcat este faptul ca nu toate companiile au nevoie de carti de vizita insa, indiferent de tipul de activitate pe care il desfasoara, in zilele noastre, toate au nevoie de un website.

Un alt atu important al un website este faptul ca reprezinta o modalitate eficienta de marketing. Acesta nu se va limita doar la informatii de contact, ci va descrie istoricul companiei, informatii suplimentare despre fiecare produs, imagini cu sediul acesteia si un blog cu care sa mentina legatura cu potentialii clienti.

De asemenea, un website poate fi accesat in orice moment din zi si din orice locatie. O carte de vizita insa nu poate ajunge la toate lumea. Tocmai din acest motiv, cartile de vizita au ca modalitate de contact si un website.

Nu in ultimul rand, odata cu prezenta online prin intermediul unui website, poti monitoriza cu eficienta concurenta si sa observi, in permanenta, ce ofera in plus sau in minus sau care sunt avantajele tale. Tototdata, poti crea promotii si diverse anunturi, fara sa fie nevoie de flyere, pliante sau standuri.

Desigur, cartea de vizita si website-ul pot si imbinate ca strategie de marketing si promovare, pentru o eficienta maxima. Conform statisticilor, aproximativ 90% din cartile de vizita sunt aruncate la gunoi din prima zi in care sunt imaprtite.

Prin urmare, deoarece concurenta devine tot mai acerba in toate domeniile de activitate, fiecare instrument de comunicare si marketing este un plus pentru afacere, secretul succesului fiind comunicarea in permanenta cu potentialii clienti, prin cele mai la indemana mijloace.


Lasa un mesaj