fbpx

Despre atacurile de tip DDoS


Siguranta si securitatea web au devenit unele dintre cele mai cotroversate subiecte din domeniu, in ultimii ani, datorita atacurilor cibernetice care s-au dezvoltat si implementat in tot mai multe forme. Doar in anul precedent, au avut loc diverse atacuri cibernetice, precum Heartbleed, Snapchat, Shellshock, SoakSoak si multe altele.

Conform specialistilor, cel mai simplu atac de lansat si de creat este un DDoS. Cu toate acestea, un astfel de atac poate avea consecinte grave, precum incetinirea grava a site-ului, pana la a nu mai putea fi accesat deloc.

Cum functioneaza?

De obicei, atacurile DDoS incep de la un hacker sau o retea de kackeri care isi stabilesc o tinta; de obicei o retea. Pe aceasta, prin diferite metode de comanda, plaseaza trafic pe anumite site-uri, lucru care ingreuneaza in mod excesiv serverul pe care este gazduit, ducand la un consum foarte mare de resurse. In cazul in care atacul este unul puternic si load-ul foarte mare in mod repetat, acesta poate duce pana la caderea site-ului.

Chiar daca atacurile DDoS nu au tinta datelor cu caracter personal, si acestea pot provoca pagube materiale uriase. Aici, poate fi vorba de website-urile cu advertoriale, cu mesaje publicitare, cu reclame platitie, magazine online care nu isi mai pot vinde produsele.

Chiar daca atacurile de tip DDoS nu pot fi prevenite, deoarece, in majoritatea cazurilor sunt atacuri tintite, cel putin pot fi atenuate prin diverse solutii de securitate. Acestea pot bloca traficul “rau intentionat”. Unul dintre acestea poate fi activarea Firewall-ului, care blocheaza ip-ul de pe care se fac accesari in mod constant si repetat, adesea eronate.

Cum va puteti proteja?

Din punctul de vedere al proprietarului de site, acesta se poate proteja de diverse infectari, virusi, malware sau alte atacuri cibernetice. Nu trebuie sa accesseze programe necunoscute sau orice alt tip de mesaj de care nu este sigur. De asemenea, nu descarcati si rulati fisiere din surse nesigure, deoarece majoritatea sunt insotite de alte programe ascunse care v-ar putea provoca mari pagube. Totodata, folositi parole de tip strong pentru a va accesa conturile si folositi parole diferite pentru fiecare cont individual.


Lasa un mesaj