fbpx

Despre importanta vitezei si performantei web hostingului pentru site-ul tau


In era tehnologiei, un lucru este cert: avem mai putin timp de pierdut, mai putin timp pentru noi insine si cu atat mai putina rabdare pentru a astepta sa se incarce site-urile lente atunci cand cautam o informatie sau un serviciu online.

Ce impact poate avea viteza si performanta website-ului pentru afacerea ta online? Si ce este cel mai important, cum poti maximiza aceste doua criterii extrem de importante?

In primul rand, viteza si performanta unui site nu ajuta doar la SEO. Este vorba si despre conversii – cu cat un site este mai rapid, cu atat mai bune vor fi conversiile. Cu cat este mai buna performanta unei pagini web, cu atat este mai implicat publicul tinta. Asadar, cu cat site-ul este mai eficient, cu atat veniturile pot fi mai mari.

Conform statisticilor, s-au constatat urmatoarele:

  • – o secunda in plus de incarcare a paginilor web reduce conversiile cu 7%.
  • – 53% din vizitatorii de pe dispozitivele mobile abandoneaza pagina daca incarcarea dureaza mai mult de 3 secunde.
  • – 40% abandoneaza website-ul accesat de pe desktop daca dureaza incarcarea mai mult de 3 secunde.
  • – 47% din consumatori au pretentia ca o pagina web sa se incarce in 2 secunde.
  • – 73% din utilizatorii de mobil spun ca au accesat pagini ce se incarca prea lent.

Ce influenteaza viteza de incarcare a unui website?

Pot fi 4 factori care influenteaza viteza de incarcare a unui site: browserul web, fisierele site-ului sau platforma folosita, care nu este optimizata corespunzator, prea mult cod pe site sau serviciulde hosting necorespunzator.

In 2018, Google anunta ca viteza de incarcare a paginilor este un criteriu de clasificare a site-urilor pentru dispozitivele mobile. De asemenea, o viteza mai buna duce la vanzari mai mari.

Downtime-ul unui serviciu de hosting poate provoca pagube materiale importante unor afaceri online, deoarece pot pierde comenzi importante. Din acest motiv, alegerea unui furnizor de hosting care asigura un uptime garantat, este foarte importanta.

De asemenea, trebuie avuta in vedere si solutionarea altor potentiali factori care pot impiedica site-ul sa aiba o performanta sporita: incearca sa eviti incarcarea de fisiere prea mari, cum ar fi continut video, sau materiale media bogate, imagini ne-optimizate. De asemenea, codul site-ului trebuie sa fie optimizat, sa contina doar stricul necesar, fara erori.


Pachetul de web hosting trebuie ales cu o deosebita grija, astfel incat resursele sa corespunda nevoii functionalitatii optime ale site-ului. In functie de marimea, traficul si platforma pe care este construit site-ul, se va alege o solutie shared, un server virtual sau un server dedicat.Lasa un mesaj