Serviciu Initiative-S anti-malware


Mai mult de jumatate din atacurile cibernetice la nivel mondial afecteaza companiile mici si mijlocii, conform ultimului raport de securitate a internetului furnizat de Symantec. Astfel utilizatorii care acceseaza siteurilor unor companii, siteuri de prezentare sau magazine online, sunt infectati astfel cu software rau intentionat (malware) fara stirea lor sau a proprietarului paginii web.

Initiative-S este un serviciu administrat de catre “eco German Internet Industry Association” care a declarat razboi impotriva acestui tip de atac cibernetic; oferind in mod gratuit scanarea siteului si curatarea de malware in caz de infectare. Proprietarii de siteuri pot sa isi inregistreze pagina web pentru scanare pe siteul : https://www.initiative-s.de .

Confirmarea inregistrarii dureaza foarte putin fiind necesara utilizarea unei adrese de email de pe domeniul respectiv; iar in caz de detectare malware, sistemul Initiative-S va trimite alerte si instructiuni de curatare a siteului.

Schaubild_Inititative-S_eng_v1

Scopul acestui program este de a creste in mod durabil nivelul de securitate IT, iar cooperarea dintre diferiti furnizori de hosting si companii anti-virus da initiativa unei baze largi.

Incurajam astfel toti clientii nostrii sa utilizeze acest serviciu gratuit de monitorizare anti-malware, serviciul fiind prezentat in cadrul evenimentului WHD 2013 unde o parte din echipa MxHost a fost prezenta in luna martie . Serviciul ofera si o sigla care sa fie afisata pe site prin care vizitatorii sunt informati ca siteul este singur din punct de vedere malware.

initiative-s


Lasa un mesaj