Diferența dintre gazduire web si gazduire WordPress

gazduire web

În continuare în domeniul găzduirii web, tinde să apară o confuzie între gazduire web și gazduire WordPress. Găzduirea WordPress și găzduirea web sunt două tipuri diferite de gazduire și nu trebuie confundate.

Alegerea unui tip de găzduire web este esențială dacă doriți să aveți afacerea prezentă în online. O gazdă web potrivită și de încredere vă poate crește vânzările, poate crește SEO-ul și vă poate oferi sfaturi sau instrumente care vă ajută afacerea.

Potrivit cercetărilor , WordPress este cel mai utilizat CMS. WordPress alimentează 35% din toate site-urile de pe internet, cu o creștere anuală de 4%. WordPress este un constructor de site-uri extrem de popular și este utilizat de companii precum eBay, The New York Times și Sony pentru a-și crea și alimenta site-urile web.

Ce este gazduirea web?

În cazul acesta, cu toții știm că o gazdă web funcționează alocând spațiu pe un server pentru a stoca fișierele asociate site-ului dvs. web. Acest lucru permite site-ului dvs. web să se difuzeze pe internet și să apară în rezultatele căutării.

Gazduirea web este un termen general, prin urmare există o mulțime de furnizori și tipuri de gazduire cu caracteristici diferite. Dacă intenționați să vă puneți amprenta pe web cu un site web, nu veți putea face acest lucru fără o gazdă web, doar un nume de domeniu și un website nu vă ajută.

Ce este gazduirea WordPress?

Gazduirea WordPress este o formă de gazduire web, special configurată pentru a rula site-uri WordPress. Utilizând acest serviciu, veți avea o mulțime de instrumente care sunt adaptate site-urilor WordPress.

O gazdă web va satisface o gamă largă de constructori de site-uri, iar site-urile web stocate pe unul dintre serverele lor pot funcționa pe mii de platforme diferite. Găzduirea WordPress, pe de altă parte, este o nișă specifică în găzduirea web. Găzduirea WordPress poate utiliza și servere partajate pentru a găzdui mai multe site-uri web simultan, dar, spre deosebire de găzduirea web, fiecare site web de pe un server partajat va fi un site WordPress. O gazdă WordPress este specială pentru instalările WordPress și oferă soluții personalizate, servicii și asistență optimizate pentru performanța WordPress.

Avantajele gazduirii WordPress:

Mai rapid. Fiecare aspect al serverului a fost modificat pentru a satisface modul în care este configurat WordPress, permițând timpi de încărcare rapide. Procesul de configurare a site-ului web se face incredibil de rapid folosind tehnologii web preconfigurate, iar serverele WordPress asigură timpi de încărcare rapizi și timp de activare rapid din momentul în care site-ul dvs. este live.

Server mereu actualizat. Furnizorul de gazduire se va asigura mereu că serverul este actualizat la cel mai recent software, astfel încât site-ul dvs. funcționează la capacitate maximă tot timpul.

Mai sigur. Gazduirea WordPress include protocoale de securitate care abordează vulnerabilitățile specifice site-urilor construite cu WordPress. Veți rămâne la curent cu problemele de securitate care apar pentru a le solutiona mai rapid. Actualizările bulk și patch-urile de securitate pot fi aplicate simultan pe toate site-urile de pe server.

Mai multe opțiuni de personalizare. Deoarece un plan de găzduire WordPress este configurat special pentru CMS, dezvoltatorii WordPress mai experimentați pot extinde funcționalitatea sistemului de gestionare a conținutului și pot face mai multe cu acesta.

De asemenea, găzduirea WordPress vine adesea cu servicii de completare la îndemână pentru a vă ajuta site-ul să ruleze fără probleme. De exemplu, planul dvs. poate include actualizări automate, acces la teme sau pluginuri, instalare cu un singur clic și multe altele. Site-ul dvs. web va primi upgrade-uri și update-uri automate, iar pachetele de securitate pot fi adăugate simultan la fiecare site de pe un server.

Dacă ar fi să găsim un dezavantaj al acestui subset de gazduire, ar fi că gazduirea WordPress nu este pentru toată lumea fiind o solutie de gazduire mai personalizată. După cum v-ați putut da seama, puteți utiliza acest tip de gazduire numai dacă aveți un site WordPress.

Din acest caz mai apare un dezavantaj și anume costul. Funcțiile pe care le include vin cu un pret mai mare decât în cazul unui plan de gazduire partajat.

În cele din urmă ca să clarificăm. Nu, nu este neapărat nevoie să utilizați gazduire WordPress pentru un site WordPress. Orice plan de gazduire alegeți ar trebui sa functioneze cu un site WordPress. Cea mai comună alternativă este gazduirea web partajată. Dar rețineți că planurile WordPress sunt planuri de găzduire partajată care includ pur și simplu funcții WordPress suplimentare. Asigurați-vă că înțelegeți ce achizitionați.

Este o soluție excelentă atât pentru începători, cât și pentru dezvoltatorii web, deoarece vă poate economisi o grămadă de timp. Pentru a recapitula, găzduirea WordPress înseamnă că resursele serverului dvs. vor fi configurate special pentru a corespunde cerințelor unice ale platformei. Prin urmare, veți beneficia de o securitate mai mare și de o performanță mai bună în general. De asemenea, găzduirea WordPress vine adesea cu sarcini de întreținere automată și asistență dedicată clienților, ceea ce o face o alegere mai bună pentru începători.

Gazduirea web e o nevoie critica pentru orice afacere online. Dacă ați decis că gazduirea WordPress e potrivită pentru nevoile dvs., atunci luați în considerare planurile de gazduire de la MxHost. În comparația dintre WordPress și găzduire web, nu există o alegere corectă sau greșită. Serviciul pe care îl alegeți se va reduce în cele din urmă la tipul de găzduire pe care îl doriți, la bugetul dvs. și la cât de multe doriți de la gazda dvs. atunci când vă rulați site-ul. Diferența cheie între găzduirea WordPress și găzduirea web este serviciile pe care le oferă. Deci, dacă sunteți în căutarea unui serviciu generalizat, găzduirea web ar putea fi pentru dvs., dar dacă sunteți în căutarea unui serviciu personalizat, optimizat pentru performanță pe WordPress, o gazdă WordPress este alegerea perfectă.


Lasa un mesaj