Dispozitivele mobile domina accesul in mediul online


Google a publicat de curand un articol despre utilizarea dispozitivelor la nivel mondial, care demonstreaza un lucru ce era de asteptat: un numar mare de consumatori folosesc multiple dispozitive pentru accesul la internet. De asemenea, mentioneaza faptul ca dispozitivele mobile domina, in timp ce un procent semnificativ utilizeaza doar smartphone-ul pentru accesul in mediul online.

Studiul demografic arata faptul ca lumea si-a schimbat semnificativ modul in care interactioneaza in mediul online si sunt dependenti de dispozitivele de acces la internet mai mult ca oricand. Astfel:

  • 80% utilizeaza un smartphone
  • 57% folosesc mai mult de un dispozitiv de acces
  • 27% folosesc doar smartphone-ul
  • 14% utilizeaza doar computerul

In medie, intr-o zi obisnuita, oamenii folosesc un dispozitiv mobil in procent de aproape 40% pentru a cauta diverse lucruri de zi cu zi – de la moda, frumusete, diverse informatii pentru tipul lor de activitate, stiri si noutati, email, sanatate, informatii utile pentru parinti si copii.

In jur de 170 de minute pe zi un consumator foloseste in medie smartphone-ul, 120 de minute cei care utilizeaza calculatorul si aproximativ 75 minute cei care detin o tableta. Ca locatii de acces, cei mai multi se conecteaza de acasa, de la locul de munca, din magazine sau restaurante si baruri.

Prin urmare, adaptarea website-urilor pentru dispozitivele mobile a devenit o necesitate ci nu doar o optiune pentru generarea de trafic. Indispensabilitatea a crescut cu atat mai mult cu cat, anul trecut Google anunta ca isi modifica algoritmul in favoarea site-urilor care sunt responsive ( accesibile si de pe telefon si tableta).


Lasa un mesaj