Dispozitivele mobile domina comertul online?


Odata cu aparitia smartphone-urilor, tot mai multe persoane folosesc dispozitivele mobile pentru a accesa magazinele online preferate, in defavoarea Pc-ului.

Statisticile sondajelor

Asadar, conform unor sondaje recente, site-urile de comert electronic au fost accesate in 2014 in proportie de 52% de pe device-uri mobile, in crestere cu aproximativ 22% fata de 2013. Cu toate acestea, o mare parte din acesti utilizatori, au accesat magazinele online doar pentru a cauta noutati, oferte sau promotii, nu pentru a finaliza o comanda.

Cand vine vorba de o vanzare, oamenii inca prefera desktop-urile. Astfel, in jur de 32% au preferat dispozitivele mobile pentru a cumpara produse de la magazinele online, in timp ce 68% inca cumpara de pe un Pc.

Prin urmare, atat smartphone-urile cat si tabletele sunt folosite de majoritatea utilizatorului doar pentru a cauta informatii utile, preturi, produse, oferte sau orice altceva ii intereseaza, insa, inca prefera sa finalizeze o comanda si o tranzactie de pe un desktop.

Acest lucru de datoreaza faptului ca inca, majoritatea magazinelor online nu sunt responsive pe dispozitivele mobile, adica nu ofera o experienta placuta vizitatorilor si nu are o rezolutie potrivita pentru toate dispozitivele. Prin urmare, proprietarii de magazine online care nu se adapteaza noilor tendinte, au de pierdut.

Cu certitudine, procentul de cumparare de pe dispozitivele mobile va fi in continua crestere, mai ales ca in 2015 se preconizeaza a fi mai multe dispozitive mobile decat populatia la nivel global.

Asadar, Mxhost recomanda tuturor detinatorilor de magazine online si nu numai, sa isi adapteze website-urile astfel incat sa fie responsive de pe orice dispozitiv. Pentru acest lucru, in majoritatea cazurilor, este nevoie de un specialist in webdesign.


Lasa un mesaj