fbpx

Elemente esentiale pe care trebuie sa le contina pagina principala a unui site


 

Prima impresie conteaza!

La fel e si in lumea online, trebuie sa facem o prima impresie cat mai buna! In cazul afacerilor online, cel mai mare accent trebuie sa il puneti pe captarea atentiei vizitatorilor din primele secunde. Daca nu ati reusit sa le starniti interesul din primele clipe, ati pierdut in fata concurentei. Ganditi-va la acest lucru atunci cand va realizati website-ul!

Se ridica la nivelul asteptarilor? Contine prima pagina, toate elementele necesare pentru a raspunde nevoilor clientilor? Pagina principala e una dintre cele mai importante pagini ale website-ului, acordati-i atentie!

Tocmai de aceea, din primele secunde, vizitatorii trebuie sa afle cine sunteti, ce faceti si daca le puteti rezolva problemele. Trebuie sa le castigati increderea si sa le oferiti motive pentru a se intoarce pe site.

Importanta optimizarii am abordat-o intr-un articol recent, tocmai de aceea acum o sa ne concentram pe cateva elemente esentiale pe care trebuie sa le contina prima pagina a unui website.

In mai putin de 3 secunde site-ul dvs. trebuie sa demonstreze ce are de oferit afacerea. Titlul e cel care poate face diferenta. Simplu si clar, pe intelesul tuturor si mai ales adaptat in functie de nisa caruia va adresati. Scopul e sa aveti cat mai multe conversii de pe site, atunci nu lasati oportunitatile sa va scape. Nu o sa multumiti niciodata toti vizitatorii, insa vizati sunt acel procent de persoane care aleg sa va devina clienti si nu parasesc site-ul.

Trebuie sa pastrati simplitatea website-ului – in cateva secunde, trebuie sa ii faceti pe utilizatori sa inteleaga ce aveti sa le oferiti si sa nu se oboseasca sa gaseasca informatiile, pentru ca nu vor face lucrul acesta. Prima pagina e nevoie sa fie realizata intr-un mod cat mai profesionist si unul dintre elementele cheie e simplitatea. Cu asta nu veti da gres niciodata.

Acum dupa ce ati reusit sa le starniti putin interesul, trebuie sa ii determinati sa actioneze. Butoanele call-to-action nu trebuie sa lipseasca. Aceste butoane trebuie sa fie cat mai atractive si cat mai usor de obsevat din punct de vedere vizual. Nu uitati, clientii nu au timp de pierdut, chiar daca sunt interesati de ce le oferiti. Exemple de CTA pot fi: “Inscrieti-va“, “Abonati-va“, “Faceti o programare“, “Incercati gratuit“, “Contacteaza-ne“.

Informatiile de contact sunt un element esential, deoarece oferiti posibilitatea vizitatorilor sa va cunoasca sau pur si simplu sa ia legatura cu voi. E posibil ca vizitatorii sa ajunga pe site si sa aiba nevoie de asistenta sau informatii, nu vor neaparat sa treaca prin tot continutul de pe site, tocmai de aceea detaliile de contact trebuie sa fie cat mai accesibile.

Meniul de navigare trebuie sa fie la indemana clientilor atat in partea de sus a paginii, cat si la baza ei si sa fie usor de inteles. Cu siguranta nu va doriti clienti derutati sau frustrati. Link-urile pentru cele mai importante resurse trebuie sa fie usor de gasit. La fel si butoanele de social-media, prin care mentineti clientii la curent. Acordati timp de gandire pentru a cerceta ce cauta consumatorii si incercati sa le oferiti cea mai buna experienta pe site.

Design responsive. Aceste elemente mentionate nu sunt suficiente daca website-ul dvs. nu este optimizat pentru toate dispozitivele si nu are o interfata mobile-friendly. Clientii dvs. sunt mereu in miscare. Numarul utilizatorilor care acceseaza internetul de pe dispozitivele mobile creste constant. Daca site-ul dvs. nu functioneaza sau nu poate fi accesat de pe orice dispozitiv, rata de respingere va fi mai mare si accentul pus pe elementele mentionate anterior, va fi in zadar.

De fiecare data cand o persoana noua va acceseaza site-ul, afacerea dvs. e expusa unui test. Pe care fie il treceti si ati reusit sa transformati vizitatorii in clienti, fie esuati si nu mai aveti o a doua sansa in fata lor. Oamenii critica in detaliu ceea ce le oferiti pe prima pagina, in acele secunde si decid daca merita sa aiba incredere in voi. Profitati de potentialul pe care il are prima pagina.

 

 

 

 


Lasa un mesaj