Este WordPress destinat doar blogurilor?

wordpress-hosting

WordPress detine peste un sfert din toate site-urile la nivel global, inclusiv din cele mai bine clasate 100 de site-uri ale lumii. Desi initial WordPress a fost conceput pentru blogging,  acum aceasta platforma este utila atat pentru proiecte persoanale sau business, cat si pentru alte tipuri de site-uri.

Cu ajutorul a mii de teme si plugin-uri WordPress, utilizatorii cu orice nivel de pregatire pot construi website-uri cu toate functiile necesare, indiferent ca este vorba despre magazine online, site-uri de prezentare, bloguri, pagini profesionale sau multe altele.

Asadar, avand in vedere ca este o platforma versatila, adaptabila, flexibila si personalizabila, raspunsul este nu: WordPress nu este doar pentru bloguri.

Platforma WordPress a fost dezvoltata in 2003, initial ca un instrument de editare destinat bloggerilor – o modalitate, practic, de a face posibila publicarea online, accesibila tuturor. De aceea, WordPress este o platforma open source gratuita, care poate fi modificata de orice din comunitatea din intreaga lume.

In timp, dezvoltatorii au descoperit ca WordPress poate fi adaptat pentru a satisface nevoile mai multor tipuri de site-uri. Acest fapt se datoreaza celor trei elemente cheie Wordpres – cod sursa, teme si plugin-uri – care pot fi modificate, amestecate si potrivite pentru a crea site-uri unice, personalizabile chiar si de catre utilizatorii fara experienta in dezvoltarea site-urilor web.

WordPress are instrumente de blogging si nu numai

Multi proprietari de WordPress se folosesc de instrumentele de blogging pentru a posta continut online, iar instrumentele de editare sunt clare, orientate spre crearea de text: cu o caseta simpla si curata, ce vine atat in format vizual cat si in format HTML. satisface nevoia tuturor utilizatorilor cu sau fara experienta. Editorul de conținut WordPress de baza reflectă originile sale ca un instrument de blogging cu gama de instrumente de formatare a textului, dar ofera și opțiuni pentru adaugarea imaginilor si incorporarea video.

Desigur, editorul poate fi extins cu pluginuri ce adauga o varietate de instrumente de gestionare a continutului sau pentru SEO.

De asemenea, codul WordPress este open source, acesta reprezinta doar structura pe care se poate crea si personaliza orice alt tip de site.

Temele WordPress personalizeaza aspectul site-ului

In timp ce codul sursa stabileste structura si functionalitatea esentiala a site-ului, temele ii personalizeaza aspectul vizual – temele WordPress permit utilizatorilor sa extinda functionalitatea unui site in mai multe directii diferite, cu teme specil concepute pentru blogging, comert online portofolii creative si multe altele.

Utilizatorii neexperimentati pot personaliza presetarile temei prin setarile din tabloul de bord al administratorului site-ului, in timp ce dezvoltatorii experimentati pot face direct modificari direct in scripturi.

Pluginuri si extensii pentru mai multe functii

Plugin-urile sunt cel de-al treilea element esential al platformei WordPress, pentru a adauga functii specifice niselor ce poate transforma o simpla instalare WordPress intr-un magazin online, o galerie foto sau orice alt tip de afacere profesionala.

Plugin-urile permit adaugarea formularelor de contact, incasarea de plati online, acces catre retelele sociale. De exemplu, pluginul Woocommerce permite adaugarea unui magazin online complet Multe dintre acestea au, de asemenea, addon-uri care ofera si mai multe functii fata de cele elementare.

Mxhost exceleaza pana la cele mai mici detalii, pentru a va oferi experienta optima posibila de gazduire WordPress.

 

 


  • Jungle Kids says:

    Confirm la cele spuse. Folosesc wordpress si gazduire de la voi si nu am nici cea mai mica problema, site-ul se incarca instantaneu.
    Sunt foarte incantat de alegerea facuta.

Lasa un mesaj