fbpx

Evolutia tehnologiei mobile pana in 2020 si impactul asupra mediului online


Un studiu recent realizat de Ericson Mobility Report demonstreaza modul in care va evolua tehnologia mobila in urmatorii 5 ani.

Conform acestuia, pana in 2020 tehnologia mobila va fi prezenta oriunde pe glob. Mai mult decat atat, peste 70% dintre utilizatori la nivel global vor folosi smartphone-uri.

In urmatorii 5 ani, numarul abonamentelor pentru smartphone-uri se va dubla. Daca in 2013 erau 1.8 miliarde, in 2014 – 2.6 miliarde, in 2020 se preconizeaza a fi peste 6.1 miliarde.

De asemenea, ca si varsta populatiei pentru utilizarea unui telefon mobil, se mentioneaza ca peste 90% din cei cu varsta peste 6 ani vor detine un telefon.

Din punctul de vedere al traficului, daca in 2014, 45% din trafic a fost utilizat pentru continutul video si 15% din acesta a venit de pe retelele sociale, in 2020, 80% din trafic va fi de pe dispozitivele mobile si 60% va fi consumat pe video-uri.

Aceasta ascensiune influenteaza in mod direct mediul online. Daca majoritatea utilizatorilor vor folosi smartphone-uri, toate website-urile vor trebui sa fie disponibile pentru aceste dispozitive pentru a cat mai mult trafic. Din acest motiv, site-urile care momentan sunt accesibile doar de pe desktop, au nevoie de imbunatatiri.

MxHost oferta servicii de web design responsive si redesign, indiferent ca este vorba de blog-uri, site-uri de prezentare sau magazine online complexe.


Lasa un mesaj