fbpx

Extensia de domeniu .COM aniverseaza 30 de ani


Celebrul domeniu .COM a implinit luna aceasta 30 de ani de existenta. Cu toate acestea, inca ramane una dintre cele mai puternice extensii de domeniu, fiind inregistrat, la nivel mondial, de peste o treime din numarul de domenii inregistrate.

Kelly Salter, Domain Product Specialist la o companie internationala de inregistrare domenii, a declarat faptul ca .COM are 30 de ani – este foarte vechi in ceea ce priveste Internetul, insa varsta joaca inca un rol esential in domeniul inregistrarilor de domenii din zilele noastre. Cu un astfel de portofoliu de inregistrari de-a lungul anilor, a ajutat la formarea internetului pentru a deveni asa cum noi il stim, si va continua sa fie la fel de popular ca intotdeauna”.

Scurta istorie a domeniului .COM

Primul domeniu .COM a fost revendicat in 15 martie 1985, de un producator de computere din Massachusetts, numit Symbolics Inc, sub denumirea de symbolics.com. 30 de ani mai tarziu, adica in zilele noastre, un domeniu .COM, potrivit studiilor Verisign, este inregistrat aproape la fiecare secunda la nivel mondial. Astfel, in prezent, sunt inregistrate peste 100 de milioane de domenii .COM si numarul continua sa creasca.

Cele mai mari si renumite companii din lume au un brand online bazat pe extensia .COM. printre acestea, se numara Apple, Microsoft, Google, Disney, Nestle, Samsung etc.

Originile extensiei nu sunt foarte clare si veridice. Se speculeaza ca la inceput extensia ar fi fost propusa pentru corporatii, .COR, insa versiunea finala s-a concretizat in .COM. Cel mai probabil provine de la cuvantul “company”, mai degraba decat de la “commercial”, intrucat Internetul nu era asociat cu o afacere comerciala la acea vreme.

Desi la inceputuri domeniul era folosit doar pentru a incheia contracte de munca cu guvernul, in zilele noastre este folosit pentru toate tipurile de website-uri – de la bloguri, pagini personale, site-uri de prezentare, pana la branduri si mari corporatii sau magazine online.

Pentru majoritatea utilizatorilor de internet, atunci cand isi aleg un nume de domeniu, extensia .COM este, adesea printre favorite. Daca nu este in capul listei, deseori, utilizatorii inregistreaza domeniul dorit si cu aceasta extesie, doar pentru a-si proteja brandul in mediul online. De ce fac acest lucru? Deoarece, in cazul in care ti-amintesti un brand dar nu mai tii minte exact extensia, prima tendinta este de a tasta .COM.

Mxhost ofera clientilor posibilitatea de a inregistra domenii cu extensia .COM la pretul de doar 8.9 euro sau de a beneficia de acesta in mod gratuit, la achizitia impreuna cu anumite pachete de gazduire.


Lasa un mesaj