fbpx

Firefox 55 va cere HTTPS pentru geolocație


În luna august a acestui an se va lansa versiunea Firefox 55 care va dezactiva în totalitate geolocația pe HTTP. Astfel că site-urile  necriptate nu vor mai putea solicita locația utilizatorului.

Pe Firefox 55 nu se va primi nicio notificare vis-a-vis de acest aspect, practic trecerea se va face în tăcere, cel mai probabil majoritatea utilizatorilor nici măcar nu vor sti că li se cere locația.

Geolocația este o caracteristică a browserului care permite să preia locația de unde  utilizatorul a accesat site-ul. Datorită lipsei de securitate pe HTTP, aceasta funcție nu va mai fi disponibilă decât prin intermediul conexiunii criptate.

Chrome și Safari au dezactivat această funcție încă de anul trecut. Pentru majoritatea site-urilor această modificare nu va fi o problemă majoră, întrucât, din fericire, mulți proprietari de site-uri au înțeles importanța coenxiunii criptate și au trecut cu HTTPS.

Cei care încă nu făcut trecerea site-urilor spre HTTPS, o pot face foarte simplu prin comandarea si activarea unui certificat SSL.


Lasa un mesaj