fbpx

Google a început campania de avertizare pentru site-urile non-HTTPS


În august 2014, Google a lansat un anunț în care menționa că ca site-urile ce conțin criptarea HTTPS – disponibilă exclusiv prin certificatele SSL – vor fi mult mai bine clasate în listele de căutare.

Premisa ideii la acea vreme a fost că fiecare site web, indiferent ce activitate are, ar trebui să comunice în siguranță de la un punct A la un punct B. Astfel, pentru a motiva proprietarii de site-uri să cripteze conexiunea datelor, Google a început să acționeze pe criteriul topului în motoarele de căutare.

În decembrie 2015, Google și-a updatat crowlerele și a început indexarea paginilor HTTPS în mod implicit. Astfel, site-urile cu HTTPS au urcat câteva poziții în Google, în defavoarea celor cu protocolul HTTP.

În ianuarie 2017, Chrome 56, a anunțat că va afișa un semn distinctiv site-urilor care nu folosesc conexiunea HTTPS, pentru a determina proprietarii de website-uri să folosească conexiuni sigure pentru utilizatori, mai ales în condițiile în care stochează date personale și efectuează tranzacții online pe paginile web.

În august 2017, Google începe să notifice proprietarii de site-uri care încă folosesc protocolul HTTP. Dacă proprietarul nu ia măsuri înainte de octombrie 2017, atunci când un utilizator va accesa site-ul web, va apărea un avertisment de ”site nesigur”, în secțiunea URL a browserului.

Așadar, indiferent dacă crezi că este sau nu util un SSL sau ai alte percepții despre conexiunea HTTPS, chair dacă ai un simplu site de prezentare, Google va afișa același semn distinct tuturor site-urilor non-HTTP. Așadar, în următoarea perioadă, site-urile non-SSL vor avea de suferit.

Trecerea site-ului pe protocolul HTTPS este destul de simplă – este nevoie doar de achiziția unui certificat SSL, care se va instala pe serverul web iar, mai apoi, din platforma web, se vor redirecționa link-urile spre HTTPS.

MxHost oferă diverse tipuri de certificate SSL de la mai multe autorități de validare – Comodo, Certum și Geotrust și asigură instalarea gratuită pe serverele web.

 


Lasa un mesaj