Google blocheaza extensiile Chrome care nu sunt din magazinul web oficial


Google intentioneaza sa blocheze toate extensiile Chrome care nu sunt luate din magazinul web oficial. Scopul acestei decizii este de a stopa utilizatorii sa instaleze, din neatentie, extensii malitioase.

De-a lungul timpului, Google si-a tot schimbat politicile in ceea ce privesc extensiile tocmai pentru a preveni abuzurile. Astfel, toate extensiile Chrome pentru Windows vor fi disponibile doar din magazinul oficial, urmand ca din iulie aceasta metoda sa se aplica si pentru OS X.

Google acorda o mare importanta acestor extensii si analizeaza in mod constant si automat extensiile pentru a elimina orice posibila infectare. Dupa examinare, extensiile sunt publicate insa, uneori, spun ei, este nevoie chiar si de o examinare manuala. In schimb, baneaza extensiile care au interfata cu reclame sau spam.

In ceea ce privesc dezvoltatorii web, Google le va permite in continuare sa isi instaleze local extensii sau uneori chiar instalari fortate, folosindu-se de o politica a unui grup pentru interprinderi.

Totusi, pentru a nu perturba exterienta utilizatorilor, Google va permite o asa numita instalare “inline”, in care un utilizator aparent va instala o aplicatie direct de pe un website, insa, oficial, extensia provine din magazinul online autentic.

Chiar daca sunt critici la adresa acestei decizii, compania este de parere ca toate aceste masuri sunt pentru securitate: “Este crucial pentru noi ca utilizatorii nostri sa poata naviga in conditii de siguranta, fara software-uri malitioase de la dezvolatorii web.


Lasa un mesaj