fbpx

Google creeaza o companie-mama, numita Alphabet


Google a anuntat in cursul zilei de ieri un rebranding al companiei-mama, care se va numi Alphabet, nume care va fi inlocuit pe bursa. Aceasta va fi condusa de Larry Page si Sergey Brin.

Larry Page a declarat ca ” Cream o noua companie, numita Alphabet (…) Ce este Alphabet? O colectie de companii dintre care cea mai mare este, bineinteles, Google. Acest nou Google este putin micsorat, iar companiile care sunt diferite de produsele noastre de internet vor face parte din Alphabet”.

Surprinzator, adresa web a companiei nu va fi alphabet.com, ci abc.xyz. Compania-mama Alphabet va contine mai multe companii, printre care si Google, care insa devine subsidiara. Astfel, din Google vor face parte activitatile precum Search, Advertising, Maps, YouTube si Android, in timp ce restul, precum Google Ventures, Google Capital, Google X, Life Sciences si Calico vor fi controlate de Alphabet.

Scopul acestei organizatii este de a oferi o mai mare transparenta activitatilor. Astfel, aceasta va permite investitorilor sa vada cum sunt cheltuiti banii in toate activitatile, intruct, de-a lungul timpului, investitorii s-au plans ca Google cheltuie bani pe activitati extra celei de baza.

Nu s-a precizat o data fixa la care vor surveni modificarile, insa s-a declarat ca, pana la final de an, actiunile Google vor deveni Alphabet.


Lasa un mesaj