Google face SSL-urile un ”must have” pentru afacerile online


În luna august am scris un articol în care menționam faptul că Google va începe campania de avertizare pentru site-urile non-HTTPS, începând cu octombrie – lucru care s-a și întâmplat, de altfel.

Iată diferența dintre un website securizat si unul nesecurizat cu protocolul HTTPS:

1.Arată starea de securitate a unui website ce are un certificat SSL corect instalat, astfel conexiunea dintre browser si server este criptată.

2.Arată starea unui website care nu are un certificat SSL instatat. Cu un click pe pictograma afișată, va apărea un mesaj în care este menționat faptul că nu este conexiune securizată.

3.Website-ul este considerat de Chrome ca fiind periculos de accesat.

Care este soluția?

Instalarea unui certificat SSL și trecerea link-urilor pe HTTPS este soluția. Oferim o gamă variată de SSL-uri, în funcție de nevoia fiecărui site, de buget dar și de brandul dorit. Certificatele SSL protejează tranzacțiile online și criptează conexiunea dintre browser și server, asigurându-se că toate informațiile rămân private și securizate.

Practic, Google vrea ca securitatea să devina o prioritate majoră și să continue astfel. Așasar, asigură-te că site-ul tău are instalat un certificat SSL iar în calitate de utilizator, accesează doar site-urile securizate cu un certificat SSL.

 


Lasa un mesaj