Google va implementa, in curand, mult mai multe avertizari de tipul “Safe Browsing”

In functie de obiceiurile de navigare pe internet, exista posibilitatea de a primi o avertizare de la Chrome ca site-ul ce urmeaza sa il accesezi posibil sa nu fie sigur si ca ar fi mai bine sa nu continui navigarea. Asa functioneaza in prezent tehnologia Google “Safe browsing” si, in viitorul apropiat, Google planuieste sa implementeze un numar mult mai mare de avertizari impotriva software-urilor nedorite.

Concret, acest lucru inseamna ca, navigand pe internet de pe browserul Chrome, este posibil sa iti apara mult mai des o posibila avertizare ca cea din imagine, pentru simplul fapt ca Google si-a imbunatatiti software-urile de identificare.

safe-browsing

 

In urma cu cateva luni, Google a pus mai mare accent pe avertizarile pentru site-urile infectate sau atacate. Acesta afiseaza un mesaj care, de obicei, este un vector pentru atacurile malware. De altfel, Google mentioneaza ca scopul acestora este de a proteja utilizatorii impotriva malware, phishing sau software-uri nedorite, si nu va schimba acest lucru. Mai mult decat atat, Safe Browsing nu va fi afisat si din niciun alt motiv in afara de cele mentionate.

Google Safe browsing protejeaza utilizatorii de atacuri de tip phising si malware inca din 2006 si impotriva software-urilor nedorite din 2014. Aceste servicii sunt implementate pentru browserele Chrome, Firefox, and Safari si pentru platformele Windows, Mac OS X, Linux, and Android.

Conform statisticilor Google, in mai acestui an, a mentionat ca, in medie, sunt afisate in jur de 5 milioane de avertizari pe zi, s-au descoperit peste 50.000 de site-uri infectate cu malware si peste 90.000 de atacuri de tip phising pe luna si numarul, se pare, continua sa creasca.

La sfarsitul lui iunie, aproape 15 milioane de utilizatori au vazut un mesaj de avertizare iar conform noilor modificari ce le va implementa in curand, exista posibilitatea ca mesjaul de avertizare sa fie afisat la mult mai multi utilizatori decat pana acum.

 

Lasa un mesaj