ICANN nu a validat extensia .music


Pentru a doua oară, comunitatea muzicală este dezamăgită de faptul că nu pot utiliza domeniul online .music. Procesul de aplicare pentru o nouă extensie generică la ICANN nu este deloc un procedeu simplu.

Se investește timp și foarte mulți bani pentru aprobarea numelui dorit, astfel încât, un eșec de acest gen poate fi o adevărată frustrare pentru investitori.

Extensia .music nu a reușit să treacă de comunitatea de evaluare prioritară, o parte esențială din procesul de aplicare. DotMusic Limited (cei care au efectuat demersurile de aprobare a extensiei .music la ICANN) a primit doar 10 puncte din cele 14 necesare pentru validarea extensiei.

Se pare, DotMusic a primit 0 puncte din cele 4 de comunitarea de evaluare, ceea ce a dus la eșecul general al cererii.

Nu se cunosc exact procedurile de îndeplinire a punctajului necesar. Compania ar putea cere recurs însă, până la soluționare, soarta extensiei muzicale rămâne necunoscută.

Nu este prima extensie care s-a confruntat cu astfel de probleme până ce a fost aprobată de ICANN. Mai multe domenii au întâmpinat acest obstacol. Printre ele se numără .amazon, .gay sau .mail.

 


Lasa un mesaj