fbpx

Importanta certificatului SSL pentru un magazin online


Piata magazinelor online este in continua crestere. Cu toate acestea, ca sa poti cumpara de la un magazin online, in primul rand trebuie sa ai incredere in el. Ca stare, increderea cumparatorului se defineste prin sentimentul confortabil pe care il are in momentul in care acceseaza site-ul tau.

Un magazin online poate fi foarte complex, in functie de numarul de produse continute si de numarul de vizitatori. Pe langa alte caracteristici importante ce definesc succesul unui magazin online, un certificat SSL nu ar trebui sa lipseasca nici unei platforme de comert online.

Daca aveti de gand sa va deschideti un magazin online, este posibil sa va fi fost recomandata achizitia unui certificat SSL pentru noul vostru site, sau pur si simplu sa fi auzit despre el. Daca nu sunteti informat suficient asupra acestui aspect, probabil aveti o multime de intrebari, precum importanta acestuia, cum functioneaza, de ce este necesar sa detineti unul sau de unde il puteti procura.

Ce este un certificat SSL? Certificatele SSL sunt folosite pentru a securiza schimbul de informatii prin Internet: informatii despre carduri bancare, parole si in general orice informatie care se doreste a ramane privata. De asemenea, Certificatele SSL pot fi folosite si pentru securizarea corespondentei (email).
Certificatele SSL cripteaza informatiile inaintea ca acestea sa circule prin Internet. Informatiile criptate nu pot fi decriptate decat de serverul caruia ii sunt adresate. Acest lucru garanteaza ca informatiile trimise catre un website nu vor fi furate sau modificate. Mai multe informatii puteti afla de aici.

Datorita protectiei pe care o ofera, certificatele SSL protejeaza datele confidentiale atat ale vizitatorilor cat ale consumatorilor. Prin urmare, importanta detinerii unui astfel de certificat se poate imparti in 2 mari categorii: securitatea informatiilor si cresterea increderii consumatorilor.

Securitatea informatiilor

Prin achizitionarea unui certificat SSL, informatiile personale ale cumparatorului, precum numarul de card bancar, nume de utilizator sau parola, vor fi criptate, asadar furtul de identitate este diminuat.

De altfel, din moment ce sunteti un comerciant online, sunteti responsabil de confidentializatea datelor consumatorilor. Prin utilizarea unui certificat SSL, toate datele vor fi criptate deci, implicit, ilizibile pentru oricine, cu exceptia serverului catre care sunt destinate informatiile.

Increderea consumatorilor

Securitatea datelor pe internet a fost intotdeauna o preocupare majora, datorita multiplelor furturi de identitate si conturi sparte. Prin urmare, oamenii sunt foarte atenti cand isi dezvaluie datele personale, mai ales pe site-ul unui magazin online. Astfel, daca sunteti in imposibilitatea de a garanta protectia datelor consumatorilor vostri, nu va puteti astepta sa va acorde increderea si sa va cumpere produsele.

Odata insa cu activarea unui certificat SSL, consumatorii se vor simti mai in siguranta sa se identifice prin date cu caracter personal, prin urmare sa va achizitioneze produsele. Indirect spus, SSL poate fi considerat un sigiliu ce starneste increderea oamenilor in ceea ce va priveste afacerea online.

Cum intru in posesia unui certificat SSL?

Majoritatea companiilor de hosting ofera certificate SSL. Recomandarea este sa va achizitionati un astfel de certificat de la compania la care va gazduiti magazinul online.

Mxhost ofera preturi minime si suport tehnic pentru securizarea prin certificat SSL a propriului website sau magazinului online. Dispunem de mai multe tipuri de astfel de certificate, cu preturi incepand de la doar 12.99 euro/an.

Concluzie

In zilele noastre, cand este foarte greu sa ai incredere in anumite produse, servicii si providerii acestora, este foarte important sa le oferi clientiilor tai siguranta de care au nevoie, iar afacerea ta nu va avea decat de castigat .

Providerii de certificate SSL au un asa numit “ trust seal”, adica o emblema personala. Aceasta emblema garanteaza clientiilor tai faptul ca tu ai un certificat de la un provider autorizat si ca datele lor sunt securizate. Te sfatuim sa afisezi aceasta emblema pe toate paginile site-ului tau si nu doar pe cea in care introduci date personale.


Lasa un mesaj