Importanta hostingului pentru e-commerce

Din punctul de vedere al clientului situatie este similara – cand intri intr-un magazin, te astepti sa poti cumpara in deplina liniste si siguranta, aceeasi situatie este si in mediul online, unde ai aceleasi asteptari in momentul in care accesezi un site pentru a face cumparaturi.

Site-urile de e-commerce au, de obicei, nevoie de un hosting dedicat si, implicit, intelegerea a ceea ce determina buna functionare a magazinului online. Fara indoiala insa, prin intermediul serviciilor de hosting ireprosabile, vei avea de castigat din multe puncte de vedere.

Performanta

Navigarea pe un magazin online ce se misca greu, da intotdeauna batai de cap atat consumatorilor, cat si administratorului. Astepti prea mult pana se incarca continutul blogului sau o imagine? Cu certitudine este enervant, insa nimic nu poate fi mai frustrant decat sa incerci sa faci cumparaturi online si sa nu le poti finaliza.

Chiar daca comercializati online produse de foarte buna calitate, daca site-ul se incarca prea greu, va avea un impact negativ asupra potentialilor consumatori, mai ales daca concurenta are un magazin online care functioneaza mult mai bine.

Conform unor sondaje de specialitate, mai mult de jumatate din consumatori renunta a mai face cumparaturi online daca site-ul se incarca prea greu si 4 din 5 persoane nu se mai intorc niciodata pe acel magazin online.

Fiabilitate

Intr-o proportie foarte mare, indisponibilitatea site-ului sau incarcarea lenta este inacceptabila pentru cumparatorii online. De altfel, downtime-ul magazinului tau online inseamna pentru concurenta un maxim de profit pe care, in conditii normale, nu l-ar fi obtinut. Uneori, chiar daca acesta este de scurta durata, poate afecta reputatia brandului pe care ai reusit sa il construiesti in timp.

Avand un site care nu are disponibilitatea de a fi online 24/7, poate insemna o pierdere costisitoare pentru afacerea voastra. Conform sondajelor, erorile sau nefunctionalitatile de scurta durata se datoreaza, in proportie de 60%, erorilor umane. Unele dintre acestea sunt usor de evitat.

De mentionat insa este faptul ca, desi majoritatea administratorilor de site-uri tind sa creada ca de vina este hostingul atunci cand site-ul se incarca prea greu, de multe ori, cauza este platforma  sau plugin-urile folosite, lucru care tine de programator.

Securitate

Atunci cand alegi compania de hosting pentru magazinul online, conteaza reputatia companiei. Este foarte important sa cunosti cateva aspecte esentiale, precum suport tehnic, uptime, infrastructura si feedback-ul clientilor.

Fiecare tranzactie online implica o responsabilitate pentru clientii tai si pentru a le securiza datele si informatiile personale. Amenintarea din partea hackerilor este la fel de mare precum metodele de securitate. Potrivit studiilor de specialitate, 86% din site-uri au cel putin o vulnerabilitate si 89% din ele pot fi prevenite. De altfel, nu e de mirare ca 3 din 4 consumatori nu au incredere in cumparaturile online. Si atunci, cum ii faci sa se simta in siguranta?

Cand toate “se aduna”, securitatea datelor si a informatiilor devine una dintre cele mai importante avantaje ce te diferentiaza de concurenta. Pentru a beneficia de acest lucru, este important sa demonstrezi potentialilor consumatori ca pot face cumparaturi in deplina siguranta de pe magazinul vostru online. Pentru acest lucru, ai nevoie de un Certificat SSL, mai ales pentru site-urile ce accepta plati cu cardul.

Prin intermediul certificatului, in bara browser-ului va aparea semnul distinctiv de securitate. Astfel, nu doar ca vei demonstra securitatea, dar vei si castiga increderea consumatorilor, ceea ce va propulseaza in fata concurentei.

Asadar, impreuna combinate, performanta, fiabilitate si securitate, serviciile de hosting vor duce la un real castig pentru afacerea ta. Mai mult, cu un design responsive pentru magazinul online, cu o platforma bine optimizata, continut actualizat si o promovare eficienta, afacerea poate deveni in scurt timp, una de succes.

  • Sorin says:

    Foarte bine spus! Intr-adevar o performanta scazuta poate reduce drastic rata de conversie a unui magazin online. Investitia intr-un serviciu de gazduire cat mai bun ar trebui sa fie o prioritate mai ales cand discutam de e-commerce.

Lasa un mesaj